Noi reguli pentru managerii de spitale. Comunitatea locala va putea participa la numirea directorilor de spital

Noi reguli pentru managerii de spitale. Comunitatea locala va putea participa la numirea directorilor de spital

Concursul pentru managerii de spitale va fi schimbat radical, cei care doresc sa ocupe aceasta functie urmand sa fie testati de specialisti, dar si de comunitatea locala sau de reprezentantii mass-media. Voiculescu: Eliminam invatatul pe de rost al legislatiei Concret, noua procedura de concurs pentru functia de conducere a unui spital consta in sustinerea publica a unui proiect de management, pe o tema aleasa din cinci domenii prioritare ale managementului spitalicesc, adaptate la problemele unitatii medicale unde persoana interesata sa ocupe functia de conducere candideaza.

acum 78 luni (5 Dec 2016)

Concursul pentru managerii de spitale va fi schimbat radical, cei care doresc sa ocupe aceasta functie urmand sa fie testati de specialisti, dar si de comunitatea locala sau de reprezentantii mass-media. Mai exact, candidatii vor fi obligati sa-si publice proiectul de management pe site-ul unitatii sanitare unde candideaza cu cinci zile inainte de concurs, astfel incat orice persoana sa ii poata adresa intrebari cu privire la modul in care va fi condus spitalul. Daca unii specialisti contesta ideea si afirma ca ea nu mai poate fi pusa in aplicare avand in vedere ca mandatul lui Vlad Voiculescu se incheie in cateva zile, reprezentantii pacientilor sustin ca este absolut necesar ca profesorii universitari sa fie indepartati de la carma spitalelor.

Voiculescu: Eliminam invatatul pe de rost al legislatiei

Concret, noua procedura de concurs pentru functia de conducere a unui spital consta in sustinerea publica a unui proiect de management, pe o tema aleasa din cinci domenii prioritare ale managementului spitalicesc, adaptate la problemele unitatii medicale unde persoana interesata sa ocupe functia de conducere candideaza. Eliminam invatatul pe de rost al legislatiei, iar proiectele de management vor trebui prezentate si analizate impreuna cu comisia de concurs si publicul. Ca sa n-avem vorbe, concursul devine public", a precizat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, adaugand ca prezentarea proiectului de management se va face in cel mult 20 de minute.

"Ani de zile a fost limitat accesul unor medici specialisti la functiile de conducere din spital, nu doar la cea de manager, ci si la functiile de sef de sectie. Trebuie sa despartim activitatea manageriala de activitatea politica si de cea didactica si sa facem in asa fel incat spitalele sa ofere un act medical pacientilor", a declarat Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor.

Cum sunt alesi expertii evaluatori

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro