Noi inventii ale studentilor: jeleurile cu smirna, ciocolata antibacteriana si painea cu faina din seminte de urzici

Noi inventii ale studentilor: jeleurile cu smirna, ciocolata antibacteriana si painea cu faina din seminte de urzici

Proiectele realizate de studentii si de cadrelor didactice de la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, din cadrul USAMV Cluj vor fi prezentate publicului si specialistilor la Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii "Pro Invent 2018". Ciocolata cu activitate antibacteriana si jeleurile pe baza de fructe si psyllium Mini bomboanele de ciocolata cu activitate antibacteriana au fost inventate de studentele Amina Stepan si Lorena Usca, iar proiectul a fost coordonat de asistenta Carmen Pop si de profesorul Ancuta Rotar "Ciocolata este in mod clar unul dintre cele mai savuroase alimente de pe planeta, iar studiile au aratat ca nivelul de consum a crescut semnificativ in ultimii ani.

acum 8 luni (19 Mar 2018)

Proiectele realizate de studentii si de cadrelor didactice de la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, din cadrul USAMV Cluj vor fi prezentate publicului si specialistilor la Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii "Pro Invent 2018". Reuniunea programata in perioada 21-23 martie, la Sala Polivalenta, va aduce in prim-plan peste 400 de inventii din variate domenii ale stiintei si tehnicii, de la produse din industria alimentara, jocuri pentru activitatile sportive, telecomunicatii, sisteme de control ale aerului in spatiile inchise, medicina si medicina veterinara, agricultura, ingineria produselor alimentare, transporturi, energetica, pana la inginerie mecanica, industriala si electrotehnica. Jeleuri cu smirna Jeleul functional cu smirna, propolis si fructe de soc este un preparat obtinut din suc de fructe, portocale si kaki. Sunt considerate functionale, alimentele care pot fi consumate in cadrul dietei normale si care contin compusi biologic activi, cu potential de ameliorare a sanatatii sau de reducere a riscului de boala", a explicat coordonatoarea proiectului, asistent universitar Anamaria Pop. Ciocolata cu activitate antibacteriana si jeleurile pe baza de fructe si psyllium Mini bomboanele de ciocolata cu activitate antibacteriana au fost inventate de studentele Amina Stepan si Lorena Usca, iar proiectul a fost coordonat de asistenta Carmen Pop si de profesorul Ancuta Rotar "Ciocolata este in mod clar unul dintre cele mai savuroase alimente de pe planeta, iar studiile au aratat ca nivelul de consum a crescut semnificativ in ultimii ani. Noul sortiment de ciocolata, imbogatit cu microcapsule ce contin ulei esential de pomelo si busuioc, vine in sprijinul mentinerii florei bacteriene de la nivelul cavitatii bucale si intestinale. Activitatea antibacteriana a uleiurilor esentiale de pomelo si busuioc utilizate ca ingrediente bioactive si functionale, a fost evaluata in vitro asupra tulpinilor de Escherichia coli, Staphylococcus aure... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro