Noi inregistrari demonstreaza haosul si proasta coordonare de la interventia in Clubul Colectiv

Noi inregistrari audio, prezentate de Digi 24, arata modul haotic in care a decurs interventia la incendiul din Clubul Colectiv precum si proasta coordonare intre institutiile de stat implicate - in primul rand intre Ambulanta si SMURD. "Sunt peste 12 victime grave si nu am ambulante!", a fost apelul disperat al unui medic care, la aproape o jumatate de ora de la izbucnirea incendiului din Colectiv, cerea la 112 mai multe salvari pentru victimele scoase in curtea clubului.

acum 36 luni (6 Oct 2017)

Noi inregistrari audio, prezentate de Digi 24, arata modul haotic in care a decurs interventia la incendiul din Clubul Colectiv precum si proasta coordonare intre institutiile de stat implicate - in primul rand intre Ambulanta si SMURD.

"Sunt peste 12 victime grave si nu am ambulante!", a fost apelul disperat al unui medic care, la aproape o jumatate de ora de la izbucnirea incendiului din Colectiv, cerea la 112 mai multe salvari pentru victimele scoase in curtea clubului. Echipajele SMURD nu ajunsesera in curtea fostei fabrici Pionierul si era nevoie de medici chiar la intrarea in club.

La ora 22 si 57 de minute, un medic de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti suna disperat la 112 sa ceara ambulante in curtea interioara a fabricii Pionierul. Trecuse aproape o jumatate de ora de la izbucnirea incendiului, iar victimele agonizau pe asfalt. Doamna manager ne spune la telefon sa nu intrati in cladire fara salvatori! La iesirea din cladire am 9 sau 10 victime in stare foarte grava, unii sunt in stop! OPERATOR 2: Domnul doctor, a sosit medicul de la, de la... MEDIC: Nu a venit nimeni de la SMURD! OPERATOR 2: Deci de la SMURD ne spune domnul doctor ca nu a ajuns nimeni si sunt disperati, ca sunt victime cu stop, afara din cladire, si salvarile noastre nu mai fac fata! (se adreseaza altei persoane) MEDIC: Deci ei sunt afara si nu e nicio ambulanta langa mine inauntru, in curtea interioara a fabricii! Am nevoie de 4 sau 5 ambulante de tip C care sa intre la mine aici! OPERATOR 2: Inca mai are nevoie de 4 ambulante tip C care sa mearga la domnul doctor, nu in cladire... Deci de la SMURD nu a venit nicio ambulanta? OPERATOR 2: Deci de la SMURD nu a ajuns nicio ambulanta si noi suntem disperati!

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, prima ambulanta a ajuns la clubul Colectiv la ora 22:43, dupa 11 minute de la primul apel la 112. Echipajele SMURD nu ajunsesera, insa, nici la aproape o jumatate de ora de la izbucnirea incendiului. De altf... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro