Noi informatii din arhivele desecretizate despre asasinarea lui Kennedy. Planifica un razboi cu URSS

Documentele descriu o intalnire din 22 martie 1962 a "Grupului Special (Augmented)" din care faceau parte directorul CIA, John McCone, consilierul pentru securitatea nationala McGeorge Bundy si presedintele Statelor Majore Intrunite , Lyman Lemnitzer, in timpul careia a fost discutata "problema ridicata de procurorul general al SUA, Robert Kennedy, nimeni altul decat fratele sefului Casei Albe, ca SUA sa fabrice sau achizitioneze avioane de lupta sovietice.

acum 60 luni (21 Nov 2017)

Documentele descriu o intalnire din 22 martie 1962 a "Grupului Special (Augmented)" din care faceau parte directorul CIA, John McCone, consilierul pentru securitatea nationala McGeorge Bundy si presedintele Statelor Majore Intrunite , Lyman Lemnitzer, in timpul careia a fost discutata "problema ridicata de procurorul general al SUA, Robert Kennedy, nimeni altul decat fratele sefului Casei Albe, ca SUA sa fabrice sau achizitioneze avioane de lupta sovietice. Acestea urmau sa fie folosite intr-un atac asupra unui obiectiv militar american sau al unui alt stat aliat care ar fi servit apoi drept un pretext pentru demararea unor operatiuni militare de amploare impotriva URSS. Rolul central urma sa fie jucat de avioanele de lupta sovietice MiG-17, MiG-19, precum Il-14, pe care SUA planifica sa le achizitioneze in "statele terte". "Exista posibilitatea ca un astfel de aparat de lupta sa poata fi folosit intr-o operatiune de pacalire menita sa confunde avioanele inamice in aer, sa lanseze un atac surpriza impotriva instalatiilor militare inamice sau intr-o operatiune de provocare in care avionul sovietic pare sa atace instalatiile americane sau aliate pentru a oferi o scuza pentru interventia SUA ", scrie site-ul american. Tot in documentele desecretizate in octombrie, postul de televiziune cbsnews a descoperit ca Jack Ruby, persoana care l-a ucis pe principalul suspect in cazul asasinarii presedintelui Kennedy, ar fi stiut cu mult timp inainte ca se pregatea un asasinat. Politologul Larry Sabato de la Universitatea din Virginia a studiat marturia informatorului FBI, care a marturisit ca, cu cateva ore inainte de asasinarea lui Kennedy, Jack Ruby, persoana care l-a ucis pe principalul suspect, l-a contactat pentru a-i propune sa vada parada prezidentiala si "focurile de artificii".

Te-ar putea interesa:

Distractia unui copil intr-un magazin Sephora: pagube de 1.300 de dolari. Senatorii PSD din Comisia de Aparare au fost la SPP la ora 18.00, nu la 13.00, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro