Noi excluderi din Uniunea Scriitorilor, dupa participarea la o adunare declarata nevalida

Noi excluderi din Uniunea Scriitorilor, dupa participarea la o adunare declarata nevalida

"Necesitatea sedintei extraordinare a Consiliului Umniunii Scriitorilor din Romania s-a datorat convocarii in data de 7 ianuarie a unei Adunari Generale nestatutare de catre un grup de 24 de scriitori care nici macar, majoritatea, nu sunt membrii ai USR, in care au fost adoptate mai multe masuri si realese organe de conducere. Citeste si: INTERVIU Criticul Nicolae Manolescu: "Generatia 2000 cunoaste un declin de forma stupefiant" Mugur Grosu, unul dintre scriitorii exclusi, scrie pe Facebook ca este membru al USR din 2008, insa nu stia de existenta unei "Comisii de Monitorizare, Suspendare si Excludere".

acum 45 luni (12 Jan 2017)

"Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania, intrunit in sedinta extraordinara miercuri, a votat in unanimitate excluderea din U.S.R.

"Necesitatea sedintei extraordinare a Consiliului Umniunii Scriitorilor din Romania s-a datorat convocarii in data de 7 ianuarie a unei Adunari Generale nestatutare de catre un grup de 24 de scriitori care nici macar, majoritatea, nu sunt membrii ai USR, in care au fost adoptate mai multe masuri si realese organe de conducere. Totul este un fals grosolan (...) Nu te poti autointitula USR si sa incalaci totodata prevederile statutare ale adevaratului USR",

scrie pe site-ul USR, citat de News.ro.

Citeste si: INTERVIU Criticul Nicolae Manolescu: "Generatia 2000 cunoaste un declin de forma stupefiant"

Mugur Grosu, unul dintre scriitorii exclusi, scrie pe Facebook ca este membru al USR din 2008, insa nu stia de existenta unei "Comisii de Monitorizare, Suspendare si Excludere". Dar, pana recent, habar n-aveam ca in organizatia noastra exista o Comisie de Monitorizare, Suspendare si Excludere. Monitorizare mai inteleg - sa fim urmariti de colegii de breasla, comentati, criticati si, dupa caz, premiati. N-a fost cazul meu (si stiu, in parte, motivul:

n-am trimis nicio carte la critici sau jurii, conditie minima necesara pentru cronici si premii. Nici macar n-am beneficiat de un tratament individual, ci-am fost dat afara in bloc cu restul colegilor din Grupul pentru Reforma Uniunii Scriitorilor care scapasera de epurarile de anii trecuti. Ma rog, aveam aceasta bucata de carton cu numarul 1705, cu semnatura lui Nicolae Manolescu. "Jandarmii sefi (Comisia de Monitorizare, Supraveghere si Excludere- CMSE) ai scriitorimii m-au monitorizat, m-au supravegheat si m-au exclus, ieri, din cauza ca nu m-au putut incolona si pe mine ca pe atatia altii. Cand am devenit membru USR, am inteles si am sperat sa fiu "monitorizata" si "supravegheata"... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro