Noi dezvaluiri: Trump le-a cerut sefilor NSA si DNI sa-l ajute in ancheta privind implicarea rusilor in alegerile din SUA. Presedintele american isi cauta avocati

Noi dezvaluiri: Trump le-a cerut sefilor NSA si DNI sa-l ajute in ancheta privind implicarea rusilor in alegerile din SUA. Presedintele american isi cauta avocati

Noi dezvaluiri ies la iveala in legatura cu incercarea presedintelui american Donald Trump de a impiedica ancheta deschisa de FBI in cazul acuzatiilor ca rusii s-au implicat de partea sa in alegerile prezidentiale din Statele Unite. In afara de interventiile pe langa cei doi sefi din serviciile de informatii, liderul american le-ar fi cerut inca din februarie mai multor alesi si oficiali sa ia legatura cu jurnalisti si sa le spuna ca nu exista nicio dovada asupra unor contacte intre membri ai echipei sale de campanie sale si apropiati ai omologului sau de la Kremlin.

acum 40 luni (23 May 2017)

Noi dezvaluiri ies la iveala in legatura cu incercarea presedintelui american Donald Trump de a impiedica ancheta deschisa de FBI in cazul acuzatiilor ca rusii s-au implicat de partea sa in alegerile prezidentiale din Statele Unite. Potrivit Washington Post, dupa ce nu a reusit sa-l convinga pe fostul director al FBI James Comey sa renunte la ancheta, actualul lider al Casei Albe i-a contactat pe sefii Agentiei Nationale pentru Securitate (NSA) si Serviciilor Americane de Informatii (DNI) pentru a-l ajuta sa contracareze ancheta politiei federale.

Mai exact, Trump le-a cerut lui Mike Rogers (NSA) si Dan Coats (DNI), pe care l-a numit in functie, sa nege public existenta unor contacte intre echipa sa de campanie si oameni apropiati presedintelui rus Vladimir Putin. Fosti si actuali oficiali ai serviciilor americane de informatii dau asigurari pentru Washington Post ca sefii NSA si DNI nu au dat curs cererii lui Trump.

In afara de interventiile pe langa cei doi sefi din serviciile de informatii, liderul american le-ar fi cerut inca din februarie mai multor alesi si oficiali sa ia legatura cu jurnalisti si sa le spuna ca nu exista nicio dovada asupra unor contacte intre membri ai echipei sale de campanie sale si apropiati ai omologului sau de la Kremlin.

Aceste dezvaluiri apar dupa relatarile cu privire la presiunile exercitate de Trump asupra lui Comey pentru a renunta la ancheta.

Potrivit agentiei de presa Reuters, care citeaza oficiali de la Washington, consilieri ai lui Donald Trump au luat legatura in timpul campaniei prezidentiale de anul trecut de cel putin 18 ori - prin apeluri telefonice si e-mailuri - cu oficiali rusi sau alti indivizi apropiati Kremlinul.

Aceste interactiuni nu au fost divulgate de echipa de campanie a lui Trump, dar acum sunt analizate in cadrul anchetei FBI. El a refuzat sa depuna marturie in fata Comisiei pentru Servici... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro