Noi audieri la DNA Ploiesti in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

Noi audieri la DNA Ploiesti in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

ORA 19.30 Procurorii DNA Ploiesti au emis, joi seara, ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele omului de afaceri Ilie Dragan, director al SC Grossmann Engineering SRL, firma prin intermediul careia procurorii sustin ca Iulian Hertanu a accesat si decontat fraudulos fonduri europene. Sebastian Ghita, alaturi de seful CJ Prahova, Mircea Cosma, si fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, ar fi facut presiuni si l-ar fi amenintat pe directorul Hidro Prahova, societate de stat controlata de CJ Prahova, pentru atribuirea contractului de extindere a canalizarii la Comarnic firmei cumnatului lui Victor Ponta.

acum 103 luni (19 Feb 2015)

ORA 19.30

Procurorii DNA Ploiesti au emis, joi seara, ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele omului de afaceri Ilie Dragan, director al SC Grossmann Engineering SRL, firma prin intermediul careia procurorii sustin ca Iulian Hertanu a accesat si decontat fraudulos fonduri europene.

Dragan este acuzat de participare la activitatea unui de grup infractional, deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala.

ORA 14.50

Audierile de joi de la DNA Ploiesti au continuat cu Liviu Munteanu, unul dintre administratorii de la SC Grossman Engineering Group SRL (firma la care este asociat si cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu), castigatoarea contractului de canalizare a orasului Comarnic.

In cursul zilei, la audieri au sosit si Dumitru Pantea, directorul SC HidroPrahova SA, si Ilie Dragan, reprezentantul actionarilor de la SC Grossman Engineering Group SRL, firma castigatoare a licitatiei pentru contractul de canalizare, prin care s-a realizat fraudarea fondurilor europene.

In dosar exista informatii potrivit carora Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, - cercetat in dosar sub control judiciar - a efectuat demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale - activitati derulate direct sau prin intermediul consilierilor sai personali) la nivelul unor functionari ai SC HidroPrahova SA, (societate la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) si a exercitat presiuni (amenintari cu privire la inlocuirea din functie) asupra directorului general al societatii mentionate, adica asupra lui Dumitru Pantea, pentru ca, prin prisma atributiilor de serviciu pe care acestia le aveau, sa determine atribuirea nelegala, catre asocierea SC Grossman Engineering Group SRL.

Presiuni similare ar fi exercitat si deputatii de Prahova Sebas... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro