Nocturne la Castelul Bran

Cu scopul initial de a promova patrimoniul si turismul cultural, precum si valorile Francofoniei, spectacolul "Zorii Zmeului II - A l’Aurore du Dragon" aduce laolalta actori profesionisti si tineri din Romania, Franta si Macedonia, in cadrul unei rezidente de creatie bazate pe tema diversitatii.

acum 79 luni (28 Jun 2016)

Dupa succesul inregistrat in urma primei editii de anul trecut, compania Procédé Zèbre din Franta se intoarce in Romania pentru a prezenta publicului noul spectacol "Zorii Zmeului II - A l’Aurore du Dragon" din cadrul "Nocturnelor Castelului Bran II".

Timp de 7 nopti, intre 9 si 15 iulie 2016, o trupa compusa din actori profesionisti si tineri amatori se intalneste in incaperile castelului Bran pentru a face puntea intre realitate si mit. Puse in practica cu sprijinul Ambasadei Frantei in Romania, al Institutului Francez din Romania si al Castelului Bran, aceste noi forme de spectacol vor permite celor mai curiosi sa asiste la o vizita tematica, ce imbina bogatul patrimoniu istoric cu imaginarul si magia acestui loc. Numeroasele povesti reale se suprapun cu basmele auzite in copilarie, astfel incat spectatorul este confruntat cu originile memoriei sale si cu propriile sale frici. Dincolo de vise si realitate, experienta iubirii si dorinta unei tinereti vesnice se dovedesc a fi singurele cai de scapare. Creandu-si spectacolele plecand de la spatiile care le gazduiesc, directorul artistic pune la cale spectacole hibride care se bazeaza pe spontaneitate si pe evolutia jocului actoricesc. Conceptul pus la cale de compania Procédé Zèbre, care a devenit ulterior "marca sa de fabrica", impinge fiecare membru al echipei sa se adapteze situatiei pentru a imbogati spectacolul cu specificitatea propriei contributii.

Cu scopul initial de a promova patrimoniul si turismul cultural, precum si valorile Francofoniei, spectacolul "Zorii Zmeului II - A l’Aurore du Dragon" aduce laolalta actori profesionisti si tineri din Romania, Franta si Macedonia, in cadrul unei rezidente de creatie bazate pe tema diversitatii. Protagonistii acestei experiente artistice inedite, care isi propune sa promoveze memoria vremurilor apuse, cooperarea culturala si participarea activa a tinerilor in domeniul cultural, au ocazia de a imbina invatarea limbilor straine si perfect... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro