Nitu ii ancheteaza pe judecatorii constitutionali care au invalidat referendumul pentru demiterea lui Basescu

Citește și: Cum vrea USL "să răstoarne" situaţia de la Curtea Constituţională Abia după scrutin, cand premierul PONTA și liderii USL de atunci au constatat că la urme nu s-au prezentat cel puțin jumătate plus unu din numărul alegătorilor de pe listele electorale, procent necesar pentru validarea referendumului, guvernanții USL au ieșit cu informații, adrese potrivit cărora nu s-ar fi actualizat acele liste electorale și că ele trebuie ajustate deoarece ar fi mai mulți decedați, cu toate că deja se votase. Citește și: Cum se punea la cale falsificarea numărului de alegători Acsinte Gaspar a modificat continutul juridic a deciziei majorității calificate a CCR și, in loc să scrie că listele electorale permanente folosite la referendum NU pot fi modificate, a indicat să se facă un fel de minirecensămant in urma căruia să se modifice numărul alegătorilor ( să se scadă numărul lor in așa fel incat să se intrunească numărul necesar de alegători prezenți la urne pentru validarea demiterii președintelui țării, cum s-a constatat ulterior din interceptările făcute intr-un alt dosar penal in care au fost inculpați mai mulți inalți funcționari de la Ministerul Administrației și Internelor).

acum 105 luni (16 Jun 2015)

Caz unic in analele Justiției: șase din cei nouă judecători ai Curții Constituționale din Romania sunt anchetați de către procurorii din subordinea procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nițu, pentru că, in rezumat, au invalidat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui de atunci al Romaniei, Traian Băsescu. Cei șase judecători vizați de anchetă au transmis premierului Ponta o erată prin care au corectat o adresă cu informații false transmise de colegul lor, judecătorul CCR Acsinte Gaspar.

Gaspar, insă, NU este vizat de anchetă, ci doar cei șase judecători CCR care au anunțat Guvernul că au votat pentru validarea listelor electorale permanente folosite la refendum, NU pentru tăierea de pe liste a unui număr de persoane ce ar rezulta dintr-un minirecensămant.

Judecătorii care au semnat erata și apoi au invalidat referendumul sunt: Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Iulia Motoc, Ștefan Minea, Petre Lăzăroiu și Puskas Valentin Zoltan.

Pentru tăierea de pe listele electorale a unui număr mare de alegători și, implicit, pentru validarea referendumului și demiterea președintelui Traian Băsescu au votat doar trei judecători, respectiv Acsinte Gaspar, Ion Predescu și Tudorel Toader.

Citește și: Jocurile de culise ale USL pentru caştigarea judecătorilor CCR

Motivul invalidării referendumului de cei șase judecători a fost că NU s-a intrunit cvorumul, respectiv la urne NU au fost prezenți jumătate plus unu din alegătorii inscriși pe listele electorale permanente.

In nici o țară in care se respectă principiile statului de drept NU se modifică numărul alegătorilor de pe listele electorale DUPĂ ce are loc scrutinul. Cu atat mai mult cu cat inainte de referendum atat premierul Victor Ponta, cat și ministrii Administrației și Internelor de la acea vreme, respectiv Paul Victor Dobre și Ioan Rus, au asigurat că listele electorale au fost A... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro