Nissan Juke Nismo RS - cel mai sportiv mini-SUV

Nissan Juke Nismo RS - cel mai sportiv mini-SUV

Juke a fost un adevarat succes de vanzari al Nissan inca de la lansare. Sub capota, modificarile de performanta au mers mai departe fata de versiunea Nismo, motorul avand acum o crestere de putere. Din punct de vedere al sigurantei, avem pe Juke toate sistemele recente, de la Lane assist si pana la asistenta la parcare.

acum 58 luni (19 Jan 2016)

Juke a fost un adevarat succes de vanzari al Nissan inca de la lansare. De aceea si misiunea specialistilor a fost una grea, aceea de a modifica subtil acest design pentru a nu-i dilua esenta. Sub numele Nissan Motorsport, aceasta divizie aplica experiente din sporturile cu motor pentru a modifica astfel de modele. Cum pentru unii clienti modificarile aduse de Nismo nu a fost suficiente, acum a aparut o versiune mai salbatica, numita Nismo RS. Masina a primit modificarile exterioare Nismo, prelugiri ale barelor, praguri proeminente, oglinzi rosii, dar si elementele de identificare. Sub capota, modificarile de performanta au mers mai departe fata de versiunea Nismo, motorul avand acum o crestere de putere. Ca tot vorbim despre motor, acesta a ajuns acum sa ofere din 1,6 litri o putere de 214 CP, asta in combinatie cu transmisia automata si tractiunea integrala. Putem sa spunem pentru inceput ce ne-a impresionat: puterea motorului, precizia directiei, dar si felul in care masina se lipeste de asfalt in curbe.

In interiorul excentric cu care ne-a obisnuit deja Juke, avem acum scaune Recaro de tip scoica din alcantara, si un volan sport cu doua tipuri de piele. 4 persoane pot sta bine in aceasta masina, in timp ce soferul se poate bucura de un post de conducere foarte ergonomic si cu o vizibilitate foarte buna. Din punct de vedere al sigurantei, avem pe Juke toate sistemele recente, de la Lane assist si pana la asistenta la parcare. Nissan Juke Nismo RS 4x4 0-100 km/h: 8 sec Viteza maxima: 200 km/h L/l/i: 4.135/1.765/1.565 Masa proprie: 1.880 kg Cilindree (cmc): 1.618 Putere (CP): 214 la 6.000 rpm Cuplu maxim (Nm): 250 la 2.400 rpm Consum urban: 10 l/100 km Cutie de viteze: automata, 8 trepte ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro