Nicusor Dan si Clotilde Armand ii scot pe bucuresteni in strada pentru renumararea voturilor din Sectorul 1

Nicusor Dan si Clotilde Armand ii scot pe bucuresteni in strada pentru renumararea voturilor din Sectorul 1

Exista o diferenta semnificativa de voturi anulate in sectiile de votare unde USB nu a avut observatorii, comparativ cu sectiile de votare unde USB a avut observatori", se mai arata in continutul petitiei. 1 - Sector 1 a respins intampinarea prin care Clotilde Armand a cerut renumararea voturilor in 18 sectii de votare, motivand ca este vorba de o contestatie, care nu poate fi solutionata, potrivit legii, de Biroul Electoral, si, in plus, formatiunii politice i-au fost asigurate toate conditiile legale de reprezentare in cadrul procesului electoral.

acum 95 luni (10 Jun 2016)

"Exista suspiciuni ca in Sectorul 1 din Bucuresti s-au comis fraude electorale.

USB a lansat si o petitie online, prin care cetatenii sunt rugati sa ceara renumararea voturilor obtinute la Sectorul 1 in urma alegerilor de duminica si chiar demararea unei anchete penale in acest caz. Candidata USB la Primaria Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut renumararea voturilor, insa cererea sa a fost respinsa.

"In anul 2016 alegerile din sectorul 1 din Bucuresti au fost fraudate, prin invalidarea unor voturi exprimate de cetateni catre candidata USB la Primaria sectorului 1, Clotilde Armand. Suna la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 1 si solicita anchetarea acestui caz. Numarul este de la Biroul electoral de circumscriptie Sector 1", se arata in textul petitiei.

Semnatarii petitiei arata ca au fost identificate mai multe anomalii, care genereaza suspiciuni de frauda electorala. "Exista o diferenta semnificativa de voturi anulate in sectiile de votare unde USB nu a avut observatorii, comparativ cu sectiile de votare unde USB a avut observatori. Este si o diferenta privind optiunile alegatorilor, in sectiile de votare unde USB nu a avut observatorii, lumea a votat procentual mai mult PSD. In sectiile in care nu au existat observatori USB, candidata USB la Primaria sectorului 1, Clotilde Armand a luat mai putine voturi decat a primit USB pentru Consiliul local (de sector) unde tot ea a fost prima pe lista.", se mai arata in sursa citata.

Initiatorii arata ca este important ca voturile sa fie renumerate pentru a fi eliminate aceste suspiciuni de frauda electorala. Nu putem sa avem 4 ani de zile un primar care este ales prin frauda electorala. Exista o diferenta semnificativa de voturi anulate in sectiile de votare unde USB nu a avut observatorii, comparativ cu sectiile de votare unde USB a avut observatori", se mai arata in continutul petitiei. 1 - Sector 1 a respins intampinarea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro