Nicusor Dan si-a lansat programul de guvernare. Ce promite USR

Nicusor Dan si-a lansat programul de guvernare. Ce promite USR

Nicusor Dan, Clotilde Armand si Cosette Chichirau au prezentat miercuri forma incipienta a programului de guvernare al USR, viziunea in linii mari a partidului pentru reformarea statului. Sunt multe chestiuni de bun-simt pe care societatea le asteapta, pe care partidele le-au promis demult, dar oamenii nu mai au incrdere ca partidele care le-au prezentat de 3 -4 ori sunt in stare sa le realizeze", a spus Nicusor Dan.

acum 78 luni (5 Oct 2016)

Nicusor Dan, Clotilde Armand si Cosette Chichirau au prezentat miercuri forma incipienta a programului de guvernare al USR, viziunea in linii mari a partidului pentru reformarea statului. Programul a fost coordonat de Cosette Chichirau, doctor in economie la Universitatea din Massachusetts, cea care va deschide, la Iasi, lista de candidati USR pentru alegerile parlamentare. Sunt multe chestiuni de bun-simt pe care societatea le asteapta, pe care partidele le-au promis demult, dar oamenii nu mai au incrdere ca partidele care le-au prezentat de 3 -4 ori sunt in stare sa le realizeze", a spus Nicusor Dan. "Programul are doua mari directii: una care tine de coruptie, si alta care tine de administratie publica.

Justitie

"Luptam impotritiva coruptiei printr-un sistem de justitie independent, puternic si predictibil. Desi s-au facut eforturi pentru unificarea practicii judecatoresti de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si prin digitalizarea procesului judiciar, este necesar sa continuam aceasta directie prin publicarea on-line a tuturor hotararilor pronuntate.

Achizitiile publice

"Romania pierde miliarde de euro pe an. Vrem o standardizare a preturilor la care autoritatile publice pot achizitiona bunuri si servicii de uz curent Vrem aplicarea stricta a unei

care sa contina firmele si actionarii acestora care au fraudat deja statul", a mai spus liderul USR.

Reforma electorala

"Sustinem reducerea numarului de semnaturi necesare propunerii candidaturilor la toate tipurile de alegeri; permiterea existentei partidelor locale la nivelul localitatilor, prin conditionarea existentei partidului local de prezentarea de candidaturi exclusiv in localitate; alegerea primarilor si a presedintilor de consilii judetene din doua tururi de scrutin;

Economie

Propunem o viziune pe termen lung, vrem ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro