Nicusor Constantinescu ii cere Procurorului general al SUA respingerea oricarei cereri de arestare

Nicusor Constantinescu ii cere Procurorului general al SUA respingerea oricarei cereri de arestare

"Memoriul nu este nici pe departe un motiv de pledoarie pentru vinovatia sau nevinovatia clientului meu, el este un semnal de alarma pentru ca dumneavoastra (procurorul general al SUA - n.r.) sa intelegeti ca procedurile privind cererea de extradare a domnului Nicusor Constantinescu sunt grav incalcate intrucat sunt obtinute pe fondul unei judecari gresite, mandatul de arestare fiind emis in motivarea unui judecator ce sfideaza actele de autoritate emise de catre SUA, incalca tratatul de cooperare in materie penala dintre SUA si Romania, sfideaza principii fundamentale de drept toate acestea intr-o actiune coordonata de la nivelul conducerii centrale ale DNA", mai spune aparatorul.

acum 101 luni (5 Sep 2014)

Agentia Mediafax a obtinut, in exclusivitate, memoriul transmis de Nicusor Constantinescu, joi, la cabinetul Procurorului General al SUA, Eric Holder Jr.

Contactat telefonic, avocatul lui Nicusor Constantinescu, Catalin Dancu, a precizat ca documentul a fost transmis, joi, prin serviciu de curierat rapid cu connfirmare de primire, ca toate documentele anexate memoriului, inclusiv memoriul, au fost traduse si legalizate si ca oficialul american ar trebui sa se pronunte asupra materialului dupa primirea sa. a fost emis un mandat international de urmarire si arestare cu consecinta aducerii sale in tara, va solicit respectuos ca in analiza memoriului si a documentelor anexa sa nu dati curs solicitarii autoritatilor romane de a pune in aplicare pe teritoriul SUA acest mandat si de a refuza executarea mandatului ca urmare a incalcarii legii (...)". Avocatul arata in continuare ca cel pe care il apara a plecat din Romania, in scop medical, doar dupa ce a avut incuviintarea procurorului DNA care instrumenteaza cazul sau de coruptie, iar ulterior inteventiei chirugicale din SUA a pus constant la dispozitia sitemului judiciar si de justitie din Romania documente medicale doveditoare. In atare situatie am luat decizia ca toate documentele emise de medicii americani sa fie certificate in conformitate cu Conventia de la Haga si supralegalizate prin apostilare astfel incat orice alte interpretari sa fie inlaturate", se arata in documentul transmis oficialului SUA. In acest sens, noteaza in continuare avocatul, "au fost aduse la cunostinta judecatorilor romani toate documentele medicale emise in care medicii confirma starea grava de sanatate, confirma tratamentele medicale ce urmeaza a fi efectuate si confirma ca domnul Nicusor Constantinescu nu poate fi transportat si adus in Romania in aceasta faza a starii sale de sanatate". "Curtea de Apel Bucuresti a decis in lumina acestor documente autentificate anularea unui prim mandat de arestare cerut de DNA, a ridicat interdict... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro