Nicusor Constantinescu, condamnat la SASE ani de inchisoare

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de DNA in mai 2014, pentru complicitate la trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice cu obtinerea de foloase necuvenite si 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cu obtinerea de foloase necuvenite. DNA preciza ca, in 2009 - 2012, perioada avuta in vedere de controalele programate a se desfasura in anii 2011, 2012, 2013, a fost creat un folos necuvenit RAJDP Constanta, constand in faptul ca activitatea sa financiar-contabila a fost sustrasa verificarii, in conditiile in care fondurile de care a beneficiat Regia din resursele publice in perioada supusa verificarii au fost de peste 200 de milioane lei.

acum 101 luni (27 Jun 2016)

Fostul sef al CJ Constanta a fost condamnat, de Tribunalul Bucuresti, la sase ani de inchisoare pentru abuz in serviciu.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de DNA in mai 2014, pentru complicitate la trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice cu obtinerea de foloase necuvenite si 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cu obtinerea de foloase necuvenite.

In acelasi dosar, a fost trimis in judecata si Adrian George Gambuteanu, director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP Constanta), pentru 3 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Procurorii sustin ca Gambuteanu, cu sprijinul lui Nicusor Constantinescu, a refuzat, in mod repetat, sa puna la dispozitia Curtii de Conturi documentele necesare efectuarii controlului de specialitate programat in anii 2011, 2012 si 2013, control care viza activitatea RAJDP Constanta.

DNA preciza ca, in 2009 - 2012, perioada avuta in vedere de controalele programate a se desfasura in anii 2011, 2012, 2013, a fost creat un folos necuvenit RAJDP Constanta, constand in faptul ca activitatea sa financiar-contabila a fost sustrasa verificarii, in conditiile in care fondurile de care a beneficiat Regia din resursele publice in perioada supusa verificarii au fost de peste 200 de milioane lei. Referitor la aceasta imprejurare, sesizarea a fost inregistrata la data de 1 noiembrie 2012, ca urmare a unei plangeri penale formulate de Curtea de Conturi. In cursul anului 2011, prezentarea documentelor solicitate Regiei a fost conditionata de comunicarea, de catre Curtea de Conturi, a unei dovezi ca respectiva actiune de control figura in programul de activitate al Curtii.

Controalele programate in anii 2012 si 2013 nu s-au putut efectua din cauza atitudinii lui Gambuteanu, precum si a dispozitiilor exprese ale lui Nicusor Constantinescu, prin rezolutii cu textul "nu sunt de acord", aplicate ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro