Nicusor Constantinescu, condamnat la 6 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu. Decizia nu este definitiva

Nicusor Constantinescu, condamnat la 6 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu. Decizia nu este definitiva

Acuzatiile procurorilor Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca a impiedicat controale ale Curtii de Conturi si a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul ca nu a emis sau prelungit autorizatii de construire a unor centrale eoliene in judet. "Totodata, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, constand in faptul ca activitatea sa a fost sustrasa verificarii, in conditiile in care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanta din resursele publice in perioada supusa controlului au fost de peste 200 de milioane lei.

acum 48 luni (27 Jun 2016)

Instanta i-a interzis lui Nicusor Constantinescu exercitarea unor drepturi dupa executarea inchisorii, el fiind obligat sa plateasca 3.000 euro daune morale catre partea civila Marian Turbatu, respectiv 4.000 euro si 10.000 euro catre doua firme implicate in constructia centralelor eoliene. Acuzatiile procurorilor

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca a impiedicat controale ale Curtii de Conturi si a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul ca nu a emis sau prelungit autorizatii de construire a unor centrale eoliene in judet.

Mai mult, in perioada 2011 - 2013, Nicusor Constantinescu, a refuzat in mod repetat sa puna la dispozitia auditorilor Curtii de Conturi documentele si informatiile solicitate, impiedicand astfel efectuarea a trei controale incluse in programul de activitate al RAJA Constanta, sustin procurorii.

"Totodata, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, constand in faptul ca activitatea sa a fost sustrasa verificarii, in conditiile in care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanta din resursele publice in perioada supusa controlului au fost de peste 200 de milioane lei.

Spectacolul de la ultimul termen

La ultimul termen din acest proces, instanta l-a amendat de trei ori pe Nicusor Constantinescu si l-a evacuat din boxa acuzatilor, cand acesta i-a intrerupt de mai multe ori pe magistrati. Suparat ca judecatoarea Luisa Emanuela Dragomir a respins solicitarea acestuia si ca l-a intrebat daca doreste sa dea declaratie in dosar, Constantinescu a recuzat magistratul si a cerut ca solicitarea de inlaturare a judecatoarei sa fie analizata de un alt complet de judecata.

Cererea de recuzare a judecatoarei a fost respinsa, situatie care l-a enervat din nou pe Nicusor Constantinescu, acesta a inceput sa vocifereze si a fost... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro