Nicu Covaci a implinit 70 de ani. Cum aratau cei de la Phoenix in videoclipurile filmate in 1969

Nicu Covaci a implinit 70 de ani. Cum aratau cei de la Phoenix in videoclipurile filmate in 1969

Lewis, care a colaborat cu nume precum Ozzy Osbourne si Humble Pie, iar un loc aparte in cadrul concertului va fi rezervat chitaristilor Flavia Staicu si Andrei Cerbu, in varsta de 14 ani, care fac parte din programul de sustinere a tinerilor muzicieni desfasurat in ultimii ani de membrii formatiei Phoenix. Era un bun gospodar si de la el am prins talentul de a repara sau a face tot felul de chestii tehnice", a povestit Nicu Covaci, intr-un interviu pentru Adevarul de Week-end.

acum 41 luni (19 Apr 2017)

Nicu Covaci s-a nascut la Timisoara, in 19 aprilie 1947. Sunt 70 de ani de cand acest nume se confunda cu Phoenix, trupa care in acest an implineste 55 de ani. Pentru aceasta zi speciala, la Bucuresti, la Arenele Romane, are loc, in aceasta seara un mare eveniment. "Phoenix and friends Rock Edition" va aduce pe scena, alaturi de formatie, invitati speciali, muzicieni cu care Phoenix a colaborat de-a lungul timpului si care au influentat muzica romaneasca, precum Dan Andrei Aldea, Calin Pop (Celelalte Cuvinte), Roman Iagupov (Zdob si Zdub), A G Weinberger, Rares Totu, Alin Oprea (Talisman), Crivat si Luparul (Bucovina), grupul Trooper, Bodo (Proconsul), Eugen Mihaescu si Gabi Gurita Nicolau (Krypton), Tavi Iepan (Rezident Ex). Lewis, care a colaborat cu nume precum Ozzy Osbourne si Humble Pie, iar un loc aparte in cadrul concertului va fi rezervat chitaristilor Flavia Staicu si Andrei Cerbu, in varsta de 14 ani, care fac parte din programul de sustinere a tinerilor muzicieni desfasurat in ultimii ani de membrii formatiei Phoenix.

Dupa concertul de la Arenele Romane, dupa ora 23.00, va avea loc un concert de tip jam-session al formatiei Phoenix in clubul Tribute din capitala.

Va prezentam doua din primele materiale video care au fost facute cu trupa Phoenix. Primul este un videoclip la piesa "Culegatorul de melci", filmat de Televiziunea Romana, pe malul Begai, in spatele Catedralei din Timisoara. In anul 1968 s-a filmat in Piata Victoriei din Timisoara clipul la piesa "Vremuri", in care Nicu Covaci si ceilalti muzicieni sunt cocotati pe un tramvai.

Nicu Covaci, absolvent al Institutului de Arte Plastice din Timisoara, infiinteaza, in 1961 infiinteaza, alaturi de alti tineri muzicieni, trupa Sfintii, care, umeaza sa isi schimbe denumirea in Phoenix. In 1968 si 1969 apar primele albume ale trupei Phoenix, "Vremuri" si "Floarea Stancilor".

In perioada 1971-1976, Nicu Covaci, liderul trupei, creeaza fenomenul etno-rock in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro