Nicu Alifantis: "Voi canta pentru prima data cu un ansamblu folcloric"

Nicu Alifantis:

Ansamblul Jidvei are un repertoriu bogat ce aduna muzica populara autentica din toate regiunile tarii, romante si cantece de petrecere - grupul a cantat, de pilda, in fata Ducesei de Luxemburg, dar si a Regelui Mihai I.

acum 94 luni (3 Aug 2015)

Cantautorul va pune versurile sale celebre pe ritmurile populare ale celor 35 de instrumentisti din Ansamblul Jidvei. In plus, 20 de solisti vocali din corul mixt "Junii de la Jidvei" vor da forta unui concert in premiera, sub bagheta dirijorului Stelian Stoica.

"Voi canta pentru prima data alaturi de un ansamblu folcloric. Imi doresc insa sa transmit si publicului bucuria unei astfel de intalniri si, pana la urma, sa construim un spectacol cu mult umor. Mie imi place sa ma joc, sa inventez, si as vrea ca acest spectacol sa fie o surpriza placuta si pentru publicul de la Festivalul Dilema veche", spune Nicu Alifantis.

Spectacolul este conceput de Aurel Mitran, iar Nicu Alifantis lucreaza deja de cateva saptamani bune la ultimele fineturi. Ansamblul Jidvei are un repertoriu bogat ce aduna muzica populara autentica din toate regiunile tarii, romante si cantece de petrecere - grupul a cantat, de pilda, in fata Ducesei de Luxemburg, dar si a Regelui Mihai I.

Spectacolul Nicu Alifantis & Ansamblul Jivei va putea fi vazut doar la Festivalul Dilema Veche, vineri, 21 august, de la ora 22.00, in Piata Cetatii din Alba Iulia. Anul acesta a fost ales, din peste 760 de candidati, printre cele mai bune evenimente din Europa de catre Europe for Festivals, Festivals for Europe, platforma internationala care conecteaza festivalurile ce pun accentul pe artele, comunitatile lor si valorile europene. Printre invitatii care au aparut in fata dilematicilor la editiile trecute se numara Mircea Cartarescu, Vintila Mihailescu, Mircea Dinescu, Dan C. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro