Nicolas Sarkozy recunoaste ca a facut erori si schiteaza un program in "La France pour la vie", cu un an si jumatate inaintea alegerilor prezidentiale

Nicolas Sarkozy recunoaste ca a facut erori si schiteaza un program in

Pe plan economic, liderul Partidului Les Republicains (LR) isi exprima regretul fata de faptul ca a "intarziat reforme care ar fi trebuit sa fie angajate inca din primele zile" si ca nu a eliminat impozitul de solidaritate asupra averii (ISF) si cele 35 de ore de munca. Fostul sef de stat revine, de asemenea, asupra mai mutor episoade care i-au marcat mandatul, ca de exemplu "cara-te, imbecilule" - "actionand in acest fel, am injosit functia prezidentiala" - sau cel al sejurului pe un yaht apartinand lui Vincent Bollore - "chiar si azi ma intreb cum am putut sa comit o asemenea gafa".

acum 76 luni (22 Jan 2016)

Atunci cand nu nimereste centrul tintei, el cauta cauza in el insusi", scrie apasat fostul sef de stat al Frantei, citandu-l pe Confucius, in aceasta carte in care prezinta bilantul celor cinci ani pe care i-a petrecut la Palatul Elysee, din 2007 si pana in 2012, relateaza agentia Reuters in pagina electronica, citata de Mediafax.

Avertizand ca aceasta carte nu este "o declaratie de candidatura in viitoarele alegeri prezidentiale", Sarkozy - care nu a spus inca daca va candida in alegerile primare ale dreptei si centrului din noiembrie - schiteaza in aceasta adevarata mea culpa un potential program.

Pe plan economic, liderul Partidului Les Republicains (LR) isi exprima regretul fata de faptul ca a "intarziat reforme care ar fi trebuit sa fie angajate inca din primele zile" si ca nu a eliminat impozitul de solidaritate asupra averii (ISF) si cele 35 de ore de munca.

"In fond, masurile fiscale votate la inceputul mandatului meu de cinci ani ar fi trebuit sa fie diferite prin dozaj", scrie el in aceasta carte, de zece capitole, care urmeaza sa apara luni, la Plon. Renunta la abrogarea legii casatoriei pentru toti

"In loc sa accelerez punerea in practica a masurilor corecte din discursul de la Grenoble, am inceput sa ma abat, sa caut un compromis, sa dau inapoi cand ar fi trebuit sa merg mai departe.

In ceea ce priveste casatoria intre persoane de acelasi sex, Sarkozy avertizeaza ca nu intentioneaza sa revina asupra acestei legi-far a mandatului lui Francois Hollande, asa cum a anuntat in campania la presedintia Les Republicains.

Fostul sef de stat revine, de asemenea, asupra mai mutor episoade care i-au marcat mandatul, ca de exemplu "cara-te, imbecilule" - "actionand in acest fel, am injosit functia prezidentiala" - sau cel al sejurului pe un yaht apartinand lui Vincent Bollore - "chiar si azi ma intreb cum am putut sa comit o asemenea gafa".

Potrivit unui sondaj realizat de un institut in p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro