Nicolae Manolescu nu ar fi reprezentantul legal al Uniunii Scriitorilor din Romania. Ce raspunde avocatul USR

Nicolae Manolescu nu ar fi reprezentantul legal al Uniunii Scriitorilor din Romania. Ce raspunde avocatul USR

Conducerea USR a fost aleasa in mod legal, conform documentului transmis de Teodorescu si Cipariu, de Adunarea Generala Extraordinara a membrilor USR din 8 ianuarie 2018. De asemenea, scriitorii Cristian Teodorescu si Dan Mircea Cipariu nu ar fi inscrisi in nicio calitate in registrul public, in vreme ce Nicolae Manolescu "este inscris in registrul public ca presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania, in calitatea acesteia de membra a Aliantei Nationale a Uniunilor de Creatori". "Totodata calitatile acestor persoane drept organe de conducere ale Uniunii Scriitorilor din Romania sunt infirmate prin numeroase hotarari ale instantelor de judecata", se mai arata in punctul de vedere transmis de avocatul USR.

acum 16 luni (20 Apr 2018)

Conducerea USR a fost aleasa in mod legal, conform documentului transmis de Teodorescu si Cipariu, de Adunarea Generala Extraordinara a membrilor USR din 8 ianuarie 2018.

In document se puncteaza ca au fost indeplinite toate conditiile de convocare si si desfasurare a Adunarii, prevazute de lege. "Modificarile statutare sunt in procedura de inregistrare, in dosarul 4490/299/2018, aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, iar pana la pronuntarea instantei produc efecte depline intre membrii USR ca efect al manifestarii de vointa exprimata prin vot si prin Hotarari ale Adunarii Generale. Precizam ca Hotararile adoptate in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a membrilor USR din data de 08.01.2018 nu sunt suspendate sau anulate de instanta de judecata.

Corina Popescu, avocata "pretinsilor reprezentanti ai USR", dupa cum scrie in document, a fost anuntata sa inceteze sa faca orice act de dispozitie in numele USR inca din 9 ianuarie 2018, atat prin intermediul instantelor de judecata, cat si prin comunicare electronica.

Astfel, orice convocare a USR, inclusiv cea pentru alegerea noului presedinte al uniunii, ar fi ilegala, "pentru ca nu a fost facuta de reprezentantul legal al USR inscris in Registrul Special al Asociatiilor si Fundatiilor".

"Asa-zisa Adunare Generala este, in fapt, o suma de adunari ale filialelor USR, filiale care nu au personalitate juridica si nu pot asigura legalitatea unei Adunari Generale a membrilor USR, adunare care sa fie legal convocata si constituita. De altfel, asa-zisa Adunare a USR isi cauta o justificare legala printr-o Incheiere judecatoreasca atacata in justitie ca fiind nula de drept prin frauda la lege."

Conform documentului, modificarile in statutul USR, din 2009 si 2013, nu ar fi fost facute de membrii USR. Pe rolul instantei Judecatoriei Sectorului 1 este in curs de solutionare o cerere de anulare... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro