Nicolae Manolescu l-a DESFIINTAT pe Marian Munteanu: "A facut declaratii pro-legionare fatise. A fost un anticomunist de prima ora, dar si un membru al Partidului Comunist de ultima ora"

Nicolae Manolescu l-a DESFIINTAT pe Marian Munteanu:

"El a fost un anticomunist de prima ora, e adevarat, dar si un membru al Partidului Comunist de ultima ora, pana in ultimul moment era activ la Partidul Comunist, el fiind ceva mai mare decat generatia lui, avea 26-27 de ani, daca nu ma insel, la Revolutie.

acum 99 luni (18 Apr 2016)

Desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primaria Capitalei este "cel putin neinspirata", a declarat la RFI criticul literar Nicolae Manolescu. El a mai spus ca i se pare "ciudat sa afirmi ca Marian Munteanu este un dulce copil nevinovat". Il cunosc de mult timp pe Marian Munteanu, l-am avut student, a dat cu mine un examen in anul Revolutiei, cand pe la cursuri nu prea trecea, era o perioada euforica. Dupa aceea, el era seful Ligii Studentilor si au avut cateva revendicari sa zic minore si contradictorii, de exemplu ca 30% din membrii Senatului sa fie studenti. Eu am fost doua luni sau cam asa ceva rector in timpul ala si am constatat ca degeaba cereau participare la Senat, pentru ca nu veneau, de fapt, trebuia sa ma duc dupa ei sa-i atrag de fiecare data, ca sa avem cvorum. Sau voiau sa nu se mai dea concurs de admitere, in acelasi timp sa fie repartizari obligatorii, ceea ce nu se putea", a declarat Nicolae Manolescu la RFI.

Criticul literar a mai spus ca exista dovezi "nenumarate" care atesta ca Marian Munteanu a facut declaratii pro-legionare. Ceea ce ma uimeste pe mine este ca liderii PNL continua sa spuna ca nu exista dovezi impotriva lui Marian Munteanu si ca este doar un zgomot de presa. Mi se pare ciudat sa continui sa afirmi ca Marian Munteanu este un dulce copil nevinovat".

Nicolae Manolescu e de parere ca "nu e nimic liberal in conceptia lui Marian Munteanu". "El a fost un anticomunist de prima ora, e adevarat, dar si un membru al Partidului Comunist de ultima ora, pana in ultimul moment era activ la Partidul Comunist, el fiind ceva mai mare decat generatia lui, avea 26-27 de ani, daca nu ma insel, la Revolutie. Sigur ca multi romani au fost membri PCR, dar nu toti si-au schimbat blana de lup cu una de oaie dupa Revolutie, adica unii dintre ei au avut bun simt. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro