Nicolae Manolescu: "In orice stat de drept, presedintele ALDE ar fi astazi un cadavru politic"

Nicolae Manolescu:

> Doctrina Republicanilor americani ne-a mai oferit astfel de ciudate propuneri de a include in programa de scoala ore de creationism, in locul celor de darwinism. Auziti vorba: sutele de mii de manifestanti din Piata Victoriei ar fi rodul unor deficiente de comunicare sau ale interventiei unor agenturi straine (a se vedea SOROS!). Auziti vorba: sutele de mii de manifestanti din Piata Victoriei ar fi rodul unor deficiente de comunicare sau ale interventiei unor agenturi straine (a se vedea SOROS!).

acum 63 luni (31 Mar 2017)

>

Doctrina Republicanilor americani ne-a mai oferit astfel de ciudate propuneri de a include in programa de scoala ore de creationism, in locul celor de darwinism. In pofida faptului ca Biserica insasi a admis de ceva vreme, urmand stiinta, ca pamantul e rotund, iata, exista politicieni in SUA din secolul XXI care il considera plat. Globalizarea misticismului

In mod normal, asemenea idiotenii ar fi fost in masura sa-mi creasca moralul, deteriorat de ce se petrece de la o vreme in Romania, dat fiind ca SUA nu e totusi o tara oarecare, ci unica, deocamdata, putere mondiala. Din contra, idioteniile cu pricina ma fac sa ma tem de o globalizare a misticismelor care mistifica lumea si de care nici noi nu ducem lipsa. Raspandirea pe televiziuni, pe internet sau in presa scrisa a unor astfel de fenomene pe care le credeam caracteristice Evului Mediu imi creeaza un sentiment de panica intelectuala cum n-am trait nici in timpul comunismului.

Nu ma sfiesc sa spun ca totul este o escrocherie producatoare de rating. Un soi de loterie care profita de nevoia multora dintre noi de a-si cunoaste viitorul sau norocul. In ce ma priveste, nu simt catusi de putin nevoia cu pricina. In fiecare sambata, in cotidiane si la un post de TV candva cu pretentii, ni se prezinta, cu o aplicatie maniacala, Zodiacul. Nu numai ca nu era nicio legatura intre unele si altele, dar chiar in acelasi ziar, nimic din ce urma sa mi se intample vineri, sambata si duminica nu se potrivea. De la o zi la alta, ma imbolnaveam sau ma insanatoseam, deveneam bogat sau sarac si treceam prin faze sentimentale opuse. Nu ma sfiesc sa spun ca totul este o escrocherie producatoare de rating. Un soi de loterie care profita de nevoia multora dintre noi de a-si cunoaste viitorul sau norocul. In ce ma priveste, nu simt catusi de putin nevoia cu pricina. Si le fericesc pe unele vedete cu minte de gaina, pana cand sunt date in judecata.

Auziti vorba: sutele de mii de manifestanti din... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro