Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, despre cazurile de malpraxis: "Medicii nu vor gasi niciun fel de intelegere, atunci cand gresesc"

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, despre cazurile de malpraxis:

E adevarat, mai sunt lucruri de corectat si de aceea suntem in permanent dialog cu fiecare specialitate in parte si, de la 1 ianuarie, o sa se adauge si cardul si cred ca banii vor incepe sa ajunga in momentul in care vom fi dublati de acest pachet de baza si de card", a declarat ministrul Sanatatii, la Cluj-Napoca.

acum 116 luni (8 Nov 2014)

Ministrul Sanatatii si-a exprimat regretul ca situatii de malpraxis inca se petrec in Romania anului 2014 si ca ministerul nu vor mai tolera astfel de erori medicale. Medicii) nu vor gasi niciun fel de intelegere atunci cand gresesc", sustine Nicolae Banicioiu, la Cluj, dupa ce a predat impreuna cu seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul MAI, Raed Arafat, 51 de ambulante noi.

Banicioiu a mai precizat ca o ancheta de malpraxis, de cand dumnealui este ministru, dureaza intre 7 si 20 de zile, dar si ca astfel de situatii "se intamplau si pana acum", doar ca nu afla presa de ele.

In ce priveste cazul de malpraxis de la Baia Mare, cand o femeie a fost operata, din greseala, la piciorul sanatos, ministrul a declarat ca e vorba de un caz la o institutie spitaliceasca nesubordonata ministerului. Ori de cate ori vom avea o suspiciune privind vreun caz presupus de malpraxis vom investiga, deci repet, nu ascundem absolut nimic incercand sa corectam.

Potrivit acestuia, in ultimele 4 luni au fost deblocate circa 4.000 de posturi in sistemul medical si ca o parte din acestea au fost deja ocupate si ca altele urmeaza sa fie ocupate. Am reusit sa economisim atat pentru a debloca 2.400 de posturi in subordinea Ministerului Sanatatii, adaugandu-se si spitalele din subordinea autoritatilor locale, ajungem undeva la 4.000 de posturi deblocate in astea aproape patru luni. E adevarat, mai sunt lucruri de corectat si de aceea suntem in permanent dialog cu fiecare specialitate in parte si, de la 1 ianuarie, o sa se adauge si cardul si cred ca banii vor incepe sa ajunga in momentul in care vom fi dublati de acest pachet de baza si de card", a declarat ministrul Sanatatii, la Cluj-Napoca.

Mai puteti citi:

Raed Arafat si ministrul Sanatatii au predat 51 de ambulante noi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro