NEWS ALERT. FOTO. Atac ISIS la o biserica din Franta. Preotul a fost decapitat. Papa Francisc condamna ferm atacul

Preotul atacat in timpul slujbei se numea Jacques Hamel, avea 84 de ani, era preot in această parohie de 20 de ani şi asigura permanenţa in luna iulie, informează AFP şi Le Figaro, citate de Agerpres. "Această nou informaţie teribilă se adaugă din păcate la o serie de violenţe in ultimele zile care ne-au bulversat deja, starnind o imensă durere şi ingrijorare", a precizat Vaticanul, care se declară alături de parohia lovită de atac şi de intregul popor francez.

acum 40 luni (26 Jul 2016)

Gruparea extremistă Statul Islamic (SI) a transmis marţi că autorii atacului asupra unei biserici din Normandia, in Franţa, in care un preot a fost ucis, sunt doi dintre 'soldaţii' săi, revendicarea fiind făcută publică prin intermediul agenţiei AMAQ, organ de propagandă al organizaţiei jihadiste, relatează DPA, Reuters şi AFP. In atac a fost de asemenea rănită o persoană, care acum se zbate intre viaţă şi moarte. Potrivit unei surse poliţieneşti, persoana grav rănită a fost supusă de asemenea unei tentative de a i se tăia gatul, iar in prezent se zbate intre viaţă şi moarte. Preotul atacat in timpul slujbei se numea Jacques Hamel, avea 84 de ani, era preot in această parohie de 20 de ani şi asigura permanenţa in luna iulie, informează AFP şi Le Figaro, citate de Agerpres.

Autorii luării de ostatici şi apoi ai crimei au fost impuşcaţi mortal de poliţie. Papa Francisc işi exprimă marţi 'durerea şi groaza' şi 'condamnă ferm' atacul dintr-o biserică din Franţa, se arată intr-un comunicat al Vaticanului, care califică această crimă ca fiind una 'barbară', transmite AFP, preluată de Agerpres.

"Suntem extrem de afectaţi in special de faptul că acest act violent oribil s-a produs intr-o biserică, un loc sacru unde se afirmă iubirea faţă de Dumnezeu, prin uciderea cu barbarie a unui preot şi rănirea unor credincioşi", a explicat Vaticanul. Papa, care urmează să inceapă miercuri o vizită in Polonia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, "a fost informat şi işi exprimă la randul său durerea şi oroarea, condamnă ferm orice formă de ură şi se roagă pentru răniţi", a adăugat Sfantul Scaun. "Această nou informaţie teribilă se adaugă din păcate la o serie de violenţe in ultimele zile care ne-au bulversat deja, starnind o imensă durere şi ingrijorare", a precizat Vaticanul, care se declară alături de parohia lovită de atac şi de intregul popor francez. a fost comi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro