New York: Politist in civil, impuscat in cap de catre un barbat

Primarul Bill de Blasio a denuntat, in conferinta de presa, "un act inadmisibil de violenta, nu doar contra unui ofiter de politie, ci impotriva orasului New York si valorilor pe care le pretuim". Atacatorul, Ismaaiyl Brinsley, gasit mort dupa ce a intors arma impotriva sa, postase mesaje impotriva politiei pe retele de socializare, dupa ce doi barbati de culoare neinarmati, Michael Brown din Ferguson si Eric Garner din Staten Island, au fost ucisi de catre politisti albi.

acum 62 luni (3 May 2015)

Moore se afla intr-o masina de politie nemarcata, impreuna cu partenerul sau, Erik Jansen, in Queens Village, cand a vazut un barbat care mergea, ajustandu-si ceva la centura, a declarat comisarul William Bratton. El l-a abordat pe barbat, care a scos un pistol de la centura, s-a intors catre politisti si a tras in vehicul, lovindu-l pe Moore la cap, a declarat Bratton intr-o conferinta de presa la Spitalul Jamaica din Queens, unde Moore a fost internat sambata seara. Suspectul, Demetrius Blackwell, in varsta de 35 de ani, a fugit de la locul incidentului, iar ofiterul Jansen a cerut ajutoare prin radio, a continuat Bratton. Primarul Bill de Blasio a denuntat, in conferinta de presa, "un act inadmisibil de violenta, nu doar contra unui ofiter de politie, ci impotriva orasului New York si valorilor pe care le pretuim". Incidentul are loc la cinci luni dupa ce ofiterii de politie din New York Wenjian Liu si Rafael Ramos au fost ucisi prin impuscare, in decembrie, in timp ce se aflau in masina de patrulare, in Brooklyn.

Atacatorul, Ismaaiyl Brinsley, gasit mort dupa ce a intors arma impotriva sa, postase mesaje impotriva politiei pe retele de socializare, dupa ce doi barbati de culoare neinarmati, Michael Brown din Ferguson si Eric Garner din Staten Island, au fost ucisi de catre politisti albi. Deciziile marilor jurii de a-i disculpa pe politistii acuzati de uciderile lui Brown si Garner au provocat proteste la nivel national. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro