Netratata, gastrita poate duce la cancer de stomac. Ce alimente trebuie evitate

Netratata, gastrita poate duce la cancer de stomac. Ce alimente trebuie evitate

Alte cauze pot fi infectiile virale sau bacteriene - cu Helicobacter pylori - aceiasi bacterie care determina si aparitia ulcerului, iar in unele cazuri, a cancerului gastric, precum si un tip de anemie cauzata de lipsa unor celule responsabile de absorbtia si digerarea vitaminei B 12.

acum 41 luni (16 Sep 2016)

Cea acuta se dezvolta repede si dureaza o perioada scurta de timp, iar cea cronica se dezvolta treptat si poate dura o perioada extinsa, a explicat Amalia Calinoiu, medic primar de medicina interna si specialist in gastroenterologie la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Factorii care declanseaza boala

Printre cauzele care determina aparitia gastritei sunt stresul, mesele copioase, abuzul de condimente, alcoolul, refluxul biliar si utilizarea unor medicamente antiinflamatorii. Alte cauze pot fi infectiile virale sau bacteriene - cu Helicobacter pylori - aceiasi bacterie care determina si aparitia ulcerului, iar in unele cazuri, a cancerului gastric, precum si un tip de anemie cauzata de lipsa unor celule responsabile de absorbtia si digerarea vitaminei B 12.

Simptomele gastritei variaza sau pot chiar lipsi, insa cele mai frecvente sunt: greata, balonarea, durerea abdominala, sughitul, lipsa poftei de mancare, indigestia si arsurile stomacale.

Daca lichidele (cele care nu contin cafeina si nici nu sunt carbonatate) sunt indicate in regimul alimentar al gastritei, o serie de alimente ar trebui ocolite si anume: cele picante, prajelile, muraturile, otetul, dulciurile.

Anumite legume si fructe trebuie si ele evitate.

In schimb, pot fi consumate alimente bogate in fibre precum painea neagra, pastele integrale, fulgii de ovaz, cerealele, cartofii fierti si pireul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro