Netflix & Romania: traiam viata ca sultanii, dar acum au venit americanii

Netflix & Romania: traiam viata ca sultanii, dar acum au venit americanii

Acum, cu un numar de 81 de milioane de utilizatori la nivel global in peste 190 de tari, Netflix si-a propus sa popularizeze acest concept unic pe care il ofera si in Romania, oferind o perspectiva comparativa intre televiziunea traditionala si consumul de continut online. Totusi, spre comparatie, in Polonia (cu o populatie de 38,4 milioane fata de 19,5 milioane in Romania), analiza a aratat un numar de 337.674 utilizatori reali in ianuarie 2016, cu un reach de 1,49%, in vreme ce in februarie numarul a scazut la 73.666 de utilizatori reali, cu un reach de 0,34%. Suntem atat de complexati de saracia noastra generalizata, incat ne place sa vada toata lumea c-am dat totusi banii pe ceva, ca nu ne-am zgarcit la un anumit lucru, ca ne pasa si noua de ceva care sa nu contina carne tocata si mujdei", rezuma poate cel mai bine starea in care se gasesc unii proprietari de materiale originale, platite.

acum 93 luni (14 Jun 2016)

Joris Evers este vicepresedinte si director de comunicare pentru Netflix in Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Sunt continente si regiuni in care pirateria este parte din cultura internetului si unde americanii sunt fie bine vazuti si asteptati cu bratele deschise, fie detestati - cu tot cu entertainment-ul lor.

Anuntul ca serviciul va fi extins global in peste 130 de tari a dus compania la peste 75 de milioane de utilizatori. Acum, cu un numar de 81 de milioane de utilizatori la nivel global in peste 190 de tari, Netflix si-a propus sa popularizeze acest concept unic pe care il ofera si in Romania, oferind o perspectiva comparativa intre televiziunea traditionala si consumul de continut online.

"Tot continutul pe care il urmarim acum, in timp o sa vina din internet si toti cei care utilizeaza servicii de televiziune clasica vor face tranzitia catre televiziune online. Estimez ca in 15-20 de ani televiziunile clasice vor deveni ceva de moda veche. Ce-i drept, televiziunile inca sunt suficient de mari pentru a atrage atentia, iar Facebook sau Snapchat sunt canale de divertisment live suficient de bune. Totodata, prin VoD, Netflix se asigura ca oamenii nu sunt neaparat presati sa vada un show la o anumita ora - sau sa programeze un echipament digital care sa inregistreze. Pirateria, intre educatie si sentimentul de frustare

Cand a debutat Netflix, in Romania si-au creat cont (gratuit) peste 160.000 de oameni. Totusi, spre comparatie, in Polonia (cu o populatie de 38,4 milioane fata de 19,5 milioane in Romania), analiza a aratat un numar de 337.674 utilizatori reali in ianuarie 2016, cu un reach de 1,49%, in vreme ce in februarie numarul a scazut la 73.666 de utilizatori reali, cu un reach de 0,34%. Audienta Netflix in Polonia a inregistrat apoi o crestere in martie 2016, pana la un numar de 160.618 utilizatori reali, cu un reach de 0,73%. Desi nu sunt piete 1:1, se poate estima cam cati r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro