Nestle a scos la vanzare primele produse din cel mai nou tip de ciocolata, de culoare roz

Nestle a scos la vanzare primele produse din cel mai nou tip de ciocolata, de culoare roz

"Cel de-al patrulea tip de ciocolata ofera o experienta gustativa cu totul noua, care nu e nici amara, nu are nici gust de lapte, nici de miere, ci este data de o combinatie de fructe de padure, fara a adauga insa aceste fructe, arome sau coloranti", explica reprezentantii companiei.

acum 55 luni (19 Jan 2018)

In septembrie anul trecut, compania Barry Callebaut din Zurich, unul dintre cei mai mari producatori de ciocolata din lume, cu sediul in Elvetia, a anuntat ca a creat un nou tip de ciocolata, pe langa cele trei consacrate - cu lapte, neagra si alba. Noua ciocolata este roz, are gust de fructe de padure si poarta denumirea "Ruby", fiind facuta din boabe de cacao de culoarea rubinului, rosu-inchis.

Nestle a incheiat o intelegere cu compania Barry Callebaut, dezvoltatorul acestui tip de ciocolata, prin care a obtinut drepturi exclusive timp de sase luni asupra produsului. Bomboanele de ciocolata rubinie vor fi vandute in buticurile KitKat din Japonia si Coreea de Sud, precum si online.

"Japonia este piata care a facut KitKat atat de cunoscut", a declarat Sandra Martinez, directorul general al produselor de cofetarie Nestle, intr-un interviu.

Ce este diferit la ciocolata Ruby

Ciocolata roz este primul sortiment nou creat in cei 80 de ani scursi de cand s-a inventat ciocolata alba, care a fost creata in anii '30 de compania Nestle. Producatorii sustin ca aroma si culoarea sunt complet naturale, pentru ca secretul consta in boabele de cacao speciale, care se gasesc in tari precum Ecuador, Brazilia si Coasta de Fildes din Africa de Vest.

Boabele de cacao de culoarea rubinului nu sunt usor de ales, iar compania producatoare a dezvoltat un proces unic de selectie a boabelor specifice care sa pigmenteze suficient ciocolata.

"Cel de-al patrulea tip de ciocolata ofera o experienta gustativa cu totul noua, care nu e nici amara, nu are nici gust de lapte, nici de miere, ci este data de o combinatie de fructe de padure, fara a adauga insa aceste fructe, arome sau coloranti", explica reprezentantii companiei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro