Nereguli grave la Spitalul Sf. Pantelimon. Concluziile anchetei Corpului de Control al Ministerului Sanatatii

Despre dulapul de medicamente Raportul consemneaza ca exista un regulament care precizeaza modul de utlizare a medicamentelor si materialelor sanitare din sectia de Terapie Intensiva, dar nu este elaborata o procedura adusa la cunostinta personalului din ATI si semnata de acesta. Alte probleme constatate Comitetul Director trebuie sa analizeze de ce in anii 2015 si 2016 au fost invalidate de la decontare servicii medicale in valoare de peste 1.600.000 de lei, respectiv aproape 140.000 de lei.

acum 74 luni (30 Jun 2016)

Corpul de Control al Ministerului Sanatatii a constatat mai multe deficiente la Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon si a dispus o serie de masuri de indeplinit de catre managementul spitalului, dupa ancheta desfasurata in urma informatiilor vehiculate in spatiul public privind multiple probleme sesizate la aceasta unitate sanitara.

Despre stocurile de medicamente

Corpul de Control constata in raport ca nu au fost inventariate niciodata stocurile de medicamente si materiale sanitare din cadrul programului AP-ATI. Astfel, au fost consemnate plusuri in gestiune in 18 cazuri cu valoare de aproape 22.000 lei si minusuri in 2 cazuri cu valoare de peste 400 de lei.

Cateva exemple de surplus:

· Colistina: 1019 flacoane,

· Fluimucil 10 fiole,

· Paracetamol 42 flacoane,

· Dexametazona 8 fiole. O posibila cauza identificata de Corpul de Control este modalitatea de retur a medicamentelor in farmacie in cazul in care pacientii fie decedeaza, fie nu mai au medicamentul in schema de tratament aceste medicamente nefiind trecute si in gestiunea electronica.

Despre dulapul de medicamente

Raportul consemneaza ca exista un regulament care precizeaza modul de utlizare a medicamentelor si materialelor sanitare din sectia de Terapie Intensiva, dar nu este elaborata o procedura adusa la cunostinta personalului din ATI si semnata de acesta.

Dulapul mic de medicamente a fost desfiintat de echipa de control, toate medicamentele din ATI fiind acum intr-un singur dulap, cel mare, a carui fotografie este deja binecunoscuta.

Avand in vedere neconcordantele dintre informatiile vehiculate in spatiul public si declaratiile scrise furnizate Corpului de Control, atat dr Laura Constantinescu, cat si dr Elena Voicu vor fi audiate in Comisia de disciplina si in Consiliul Etic.

Despre posibila discriminare a pacientilor pe criterii de varsta

Raportul Corpului de Control arata ca, ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro