Nereguli grave descoperite la Spitalul Judetean Timisoara. S-a "ciugulit" inclusiv din mancarea pacientilor

Nereguli grave descoperite la Spitalul Judetean Timisoara. S-a

Pentru a se lua totusi masuri de folosire a generatorului, extrem de util in activitatea laboratorului de la Judetean, sefa laboratorului si asistentul-sef au trimis in 2003 conducerii spitalului o adresa in care au solicitat punerea in functiune a aparatului "care sta de doi ani de zile in magazia spitalului drept ispita pentru cei care vor sa il descomplecteze". Astfel, in urma consultarii cu specialisti in nutritie si diabet auditorii Curtii de Conturi au constatat o variabilitatea a marimii portilor intre sectii si discrepante intre numarul de portii solicitat de spital pe fiecare meniu si numarul de portii primit pe acele tipuri de meinuri.

acum 114 luni (5 Mar 2015)

In urma unui control efectuat la inceputul anului trecut la Spitalul Judetean din Timisoara, Curtea de Conturi Timis a intocmit un raport in urma caruia directorul financiar a fost suspendat din functie, iar la sfarsitul anului trecut, Curtea de Conturi a Romaniei a sesizat DIICOT-ul. Raportul intocmit de auditorii Curtii de Conturi, intrat in posesia "Adevarul", scoate la iveala detalii ale posibilelor ilegalitati.

Un exemplu este intalnit in cazul unui generator electric in valoare de 60.000 de lei primit de Spitalul Judetean Timisoara, in 2000 de la Ministerul Sanatatii. Pentru a se lua totusi masuri de folosire a generatorului, extrem de util in activitatea laboratorului de la Judetean, sefa laboratorului si asistentul-sef au trimis in 2003 conducerii spitalului o adresa in care au solicitat punerea in functiune a aparatului "care sta de doi ani de zile in magazia spitalului drept ispita pentru cei care vor sa il descomplecteze". In plus, potrivit Curtii de Conturi, printr-un program finantat de Banca Mondiala, laboratorul Spitalului Judetean din Timisoara a primit in 2005 de la Ministerul Sanatatii o instalatie de climatizare pentru laborator. Astfel, in urma consultarii cu specialisti in nutritie si diabet auditorii Curtii de Conturi au constatat o variabilitatea a marimii portilor intre sectii si discrepante intre numarul de portii solicitat de spital pe fiecare meniu si numarul de portii primit pe acele tipuri de meinuri. "Cantitatea reala a portiilor obtinute prin cantarire este mult mai mica decat cea prevazuta in retetar", este o alta constatare a Curtii de Conturi, care au avertizat ca "fara o atenta receptionare cantitativa, calitativa, dar mai ales sortimentala a hranei pacientilor, institutia este pagubita sistematic, sau cel putin poate fi, de catre orice operator externalizat de furnizare a hranei in spital". Pentru ca au verificat doar masa de pranz, orice alte verificari nemaiavand un caracter inopinat, Curtea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro