Nepotul lui Traian Basescu, adus cu mandat la sediul DNA. Acesta este acuzat de trafic de influenta

Nepotul lui Traian Basescu, adus cu mandat la sediul DNA. Acesta este acuzat de trafic de influenta

UPDATE Potrivit unui comunicat emis de DNA, Dragos Basescu a fost pus sub control judiciar pentru urmatoarele 60 de zile sub acuzatia de trafic de influenta. Anchetatorii precizeaza ca Dragos Basescu este suspectat ca, pe 13 martie 2014, impreuna cu Ciprian Nistor, i-ar fi cerut unei persoane (denuntator in cauza) suma de 500.000 euro pentru a-i obtine o solutie de nearestare la o contestatie formulata de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in dosarul ce il privea si inca 500.000 euro pentru o solutie favorabila in dosarul respectiv, cat si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denuntatorului. Intrand in incinta, acestia s-au intalnit la vestiar si cu DRAGOS BASESCU care i-a remis un slip de baie lui Staicu Sandu apoi s-au deplasat in zona de SPA si au intrat impreuna intr-o sauna, ocazie cu care Ciprian Nistor si Dragos Basescu i-au dat sa citeasca o lista cu nume de firme si de persoane pe care Sandu Staicu le-a recunoscut ca fiind prezente in dosarul penal in care fusese retinut, lista cu date din dosar ce i-a fost prezentata pentru a-l convinge ca au acces la dosar si ca au posibilitatea de a influenta evolutia acestuia.

acum 61 luni (17 Jun 2015)

UPDATE Potrivit unui comunicat emis de DNA, Dragos Basescu a fost pus sub control judiciar pentru urmatoarele 60 de zile sub acuzatia de trafic de influenta.

De asemenea, in acest caz a fost pus sub urmarire penala si pe omul de afaceri Ciprian Nistor (condamnat definitiv in alt dosar al DNA), acesta fiind acuzat de complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

Anchetatorii precizeaza ca Dragos Basescu este suspectat ca, pe 13 martie 2014, impreuna cu Ciprian Nistor, i-ar fi cerut unei persoane (denuntator in cauza) suma de 500.000 euro pentru a-i obtine o solutie de nearestare la o contestatie formulata de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in dosarul ce il privea si inca 500.000 euro pentru o solutie favorabila in dosarul respectiv, cat si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denuntatorului.

"Ca urmare, Dragos Basescu i-a spus denuntatorului ca mai are o solutie, respectiv incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro printr-o esalonare in functie de evolutia din dosar pe o perioada de pana la 2 ani.

Control judiciar pe cautiune

Ca urmare a dispunerii masurii controlului judiciar, Dragos Basescu are la dispozitie cinci zile in care sa depuna o cautiune in valoare de 10.000 de lei, suma ce va fi consemnata pe numele acestuia, la dispozitia DNA, la o unitate bancara, urmand ca la dosar sa fie atasata o adeverinta oficiala.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, nepotul fostului presedinte Traian Basescu trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei si la instanta de judecata ori de cate ori este chemat;

b) sa informeze de indata Directia Nationala Antico... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro