Nemtii de la E.ON ar putea copia modelul RCS-RDS, sa vanda energie la pachet cu internet si telefonie

Nemtii de la E.ON ar putea copia modelul RCS-RDS, sa vanda energie la pachet cu internet si telefonie

Furnizorii de energie se pregatesc deja pentru competitie pe piata consumatorilor casnici, care ar putea sa se deschida chiar de anul acesta la furnizarea de gaze naturale, daca autoritatile vor decide asta, si din 2018 la electricitate.

acum 45 luni (26 Apr 2016)

Furnizorii de energie se pregatesc deja pentru competitie pe piata consumatorilor casnici, care ar putea sa se deschida chiar de anul acesta la furnizarea de gaze naturale, daca autoritatile vor decide asta, si din 2018 la electricitate. Deja segmentul populatiei a fost atacat de compania RCS-RDS, cu oferte combinate de energie, internet, televiziune si telefonie mobila, iar cu oferte similare ar putea veni si grupul german E.ON, unul dintre cei mai mari furnizori de energie din tara. Ne uitam, de pilda, la solutii speciale de incalzire, dar ne gandim si la oferte de telefonie, internet - fac sens", a declarat, intr-o conferinta de presa, Frank Hajdinjak, director general al E.ON Romania.

Consumatorii casnici au dreptul sa isi schimbe furnizorii de gaz si electricitate inca din 2007, de la aderare, dar in practica sunt extrem de putini cei care au incercat acest lucru.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a elaborat un calendar de renuntare treptata la preturile reglementate. La gaze, datorita ieftinirii importurilor pana la concurenta cu pretul gazelor produse local, ANRE ar putea liberaliza piata chiar din acest an, astfel incat consumatorii casnici vor trebui sa cumpere gaze la pretul negociat cu furnizorul.

Consumatorii saraci, lipsiti de protectie

"In general, sunt in favoarea liberalizarii, pentru ca va aduce sanse noi pentru consumatori. Ce nu avem inca este o schema de sprijin pentru consumatorii vulnerabili, pentru ca sunt foarte multi oameni saraci", a afirmat Frank Hajdinjak.

Pe de alta parte, potrivit acestuia, piata de gaze naturale nu este suficient de dezvoltata, cel putin nu la nivelul celei de electricitate. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro