Nemaivazut: a fraudat UE cu 370.000 de euro si a scapat doar cu doi ani cu suspendare

"La numai 25 de ani, Alexandru Marginean (...) l-a determinat pe un prieten al sau, Filip Lepus, cu un an mai mic ca el, si care avea o firma, sa incheie in fals un contract si sa emita doua scrisori de recomandare, care sa ateste ca el si firma sa Karpaten au prestat niste servicii de natura sa-i ajute sa se califice la licitatia pentru obtinerea contractului cu fonduri europene scos la mezat de Ministerul Muncii.

acum 87 luni (2 Apr 2017)

Un caz nemaiintalnit in instantele romanesti: acuzat ca a prejudiciat bugetul Uniunii Europene cu peste 1,7 milioane de lei, un cetatean a reusit sa convinga judecatorii ca nu merita sa intre la puscarie. "La numai 25 de ani, Alexandru Marginean (...) l-a determinat pe un prieten al sau, Filip Lepus, cu un an mai mic ca el, si care avea o firma, sa incheie in fals un contract si sa emita doua scrisori de recomandare, care sa ateste ca el si firma sa Karpaten au prestat niste servicii de natura sa-i ajute sa se califice la licitatia pentru obtinerea contractului cu fonduri europene scos la mezat de Ministerul Muncii. A incasat banii si s-a bucurat de ei pana cand Departamentul de Lupta Antifrauda din Guvernul Romaniei si Curtea de Conturi s-au prins si au semnalat frauda la DNA in primavara anului 2016 (...).

Anheta a incaput pe mainile procurorului DNA Irina Constantin, de la Sectia a II-a, care in cateva luni, prin Rechizitoriul nr. 225/P/2016 din 05.08.2016, i-a trimis in judecata pe Alexandru Marginean, Filip Lapus si Karpaten Outgoing SRL, retinandu-se ca infractorii au produs un prejudiciu Ministerului Muncii (parte civila) de peste 1,7 milioane lei (peste 370.000 euro) prin obtinerea cu ajutorul documentelor plasmuite a contractelor de prestari servicii nr. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro