Nemaipomenitele aventuri ale Anticoruptiei in Balcanii de Est

E cam greu, intre revelatiile astea sint zilnice, si completate de Traian Basescu cu strigaturi pe la B1 despre cum erau toti buni cind el era cel intangibil, si au devenit niste nemernici slugarnici cu puterea de dupa el a doua zi dupa ce si-a pierdut postul (sa fim exacti, in anticipare cu citeva luni mai devreme), sa nu fie poporul bintuit de teoria conspiratiei si sceptic de tot ca rezolvam ceva. A cui tradare si de catre cine nu stiu cum se poate masura cu ce zice Basescu ca i-au facut lui si Elenei trupa Stanciu, Kovesi si Coldea, care se cred institutii si au uitat cine i-a pus acolo unde sunt si de ce. Si nici nu are sens, intr-o tara in care puterea continua sa fie asimetrica si numai de curind a inceput sa se niveleze- adica si oameni cu multa putere dau socoteala in fata legii, mai nou, sa bocesti ca anticoruptia e o nenorocire (coruptia, in schimb, care e principala sursa a inegalitatii, ca ea face si desface tot, inclusive proprietatea, nu e o problema).

acum 110 luni (8 Apr 2015)

Lucrind la un raport pentru presedintia olandeza a UE am descoperit ca seful agentiei nationale de integritate bulgare fusese deja arestat de vreun an cind ai nostri l-au saltat pe Horia Georgescu. Respectivul personaj, Zlatanov pe numele sau, isi ratacise taman la procurori caietul de notite in care nota cum urma agentia sa urmareasca dosarele de conflict de interese semnalate la politicieni. In cursul investigatiei, carnetul a facut picioare si a disparut din camera de probe, astfel incit nici lista, nici pretioasele instructiuni nu mai exista decit in memoria cititorilor.

Pentru cine nu stie, Georgescu, care avea mari ambitii internationale- am si azi un SMS de la el in care imi spunea ca e singurul roman pe care l-a laudat Joe Bidden, brava, ambasada americana la Bucuresti, din ce in ce mai orientati sunteti - se ocupa sa se autopromoveze international cam cind a survenit accidentul. Politia judiciara inca mai cauta carnetelul din care data procesului lui Klaus Johannis din septembrie trecut s-a scurs in revista 22 si alte vreo doua surse inainte ca dna Livia Stanciu sa o fixeze - aleator. Data aia nu mai conteaza, si sursa scurgerii o stie orice prost, problema e ce alte nume mai sint in carnetel si de asta simt ca, intocmai ca la bulgari, hirtia se va evapora cu mai mult succes decit oamenii.

E cam greu, intre revelatiile astea sint zilnice, si completate de Traian Basescu cu strigaturi pe la B1 despre cum erau toti buni cind el era cel intangibil, si au devenit niste nemernici slugarnici cu puterea de dupa el a doua zi dupa ce si-a pierdut postul (sa fim exacti, in anticipare cu citeva luni mai devreme), sa nu fie poporul bintuit de teoria conspiratiei si sceptic de tot ca rezolvam ceva. Scepticismul nu il opreste sa fie bucuros de jocul de domino, se bucura la caderea tuturor, dintr-un instinct sigur ca nici unul din astia nu era acolo ca sa ii faca bine. A cui tradare si de catre cine nu stiu cum se poate masura cu ce zice Basescu ca i-au ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro