Negritoiu s-a legat de scaunul ASF. Dupa ce a inchis abuziv doua companii si a distrus piata asigurarilor, pozeaza in victima

Acuzat ca a trimis in faliment societatea Astra Asigurari si ca a generat, astfel, cea mai mare crestere de preturi din istoria pietei asigurarilor, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) afirma ca revocarea sa din functie, asteptata sa se intample astazi, ar fi un abuz din partea autoritatilor. El sustine ca nu a avut "nicio discutie cu nicio comisie, cu niciun presedinte de Camera sau altceva ca sa inteleg ce mi se reproseaza si de ce sunt revocat.", desi a fost audiat in cotombrie anul trecut intr-o sedinta publica a Comisiei Economice din Camera Deputatilor si in ciuda faptului ca patru comisii diferite au intocmit un raport comun pentru demiterea sa.

acum 86 luni (11 May 2017)

Acuzat ca a trimis in faliment societatea Astra Asigurari si ca a generat, astfel, cea mai mare crestere de preturi din istoria pietei asigurarilor, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) afirma ca revocarea sa din functie, asteptata sa se intample astazi, ar fi un abuz din partea autoritatilor.

Dar cifrele prezentate de ASF la ultima conferinta de presa si menite sa arate "stabilitatea" pietei sub suprevegherea lui Misu Negritoiu demonstreaza, insa, ca piata asigurarilor de raspundere civila auto se afla in colaps. Doar doua societati de asigurari, una dintre acestea la un pas de faliment, au vandut, in primele trei luni ale acestui an, aproape 60% din primele de RCA.

Dupa ce au profitat din plin de falimentul Astra Asigurari impartindu-si, practic, portofoliul extrem de vast al fostului lider al pietei, marile grupuri straine au facut un mare pas inapoi, nemultumite de plafonarea preturilor. Allianz Tiriac, Omniasig si chiar Asirom au cote de piata pe RCA care practic nu conteaza comparativ cu City Insurance si Euroins.

In ciuda acestei situatii dramatice relevate de propriile cifre si in ciuda faptului ca sub mandatul sau au intrat in faliment patru societati de asigurare si o a cincea este in rezolutie, Misu Negritoiu considera ca, in cei trei ani petrecuti la ASF a contribuit le insanatosirea si la cresterea pietei asigurarilor. Astazi va fi, probabil, ultima zi a lui Negritoiu la ASF in conditiile in care parlamentarii au pe ordinea de zi, pentru a doua oara intr-o saptamana, revocarea sefului Autoritatii.

El sustine ca nu a avut "nicio discutie cu nicio comisie, cu niciun presedinte de Camera sau altceva ca sa inteleg ce mi se reproseaza si de ce sunt revocat.", desi a fost audiat in cotombrie anul trecut intr-o sedinta publica a Comisiei Economice din Camera Deputatilor si in ciuda faptului ca patru comisii diferite au intocmit un raport comun pentru demiterea sa.

Cariera rosie

M... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro