Negrescu: Am lansat Trioul de Presedintii al Consiliului UE pe care Romania il imparte cu Finlanda si Croatia

Negrescu: Am lansat Trioul de Presedintii al Consiliului UE pe care Romania il imparte cu Finlanda si Croatia

"Sustinem abordarea Comisiei Europene cu privire la predictibilitatea si secventialitatea negocierilor si ne dorim incheierea unui acord care sa confere o protectie adecvata cetatenilor europeni si care sa asigure respectarea angajamentelor financiare asumate de Marea Britanie ca membru al Uniunii Europene.

acum 34 luni (26 Sep 2017)

Prioritatea Romaniei este sa dea dovada de profesionalism in exercitarea acestui mandat, dar si sa profite de acest moment pentru a-si imbunatati imaginea si consolida pozitia in plan european. Romania este in masura sa organizeze summitul european propus de presedintele Juncker in martie 2019, la Sibiu, daca se va decide acest lucru la nivel de Consiliu', a declarat Victor Negrescu, potrivit unui comunicat remis de MAE.

Agenda reuniunii Consiliului Afaceri Generale la care ministrul Negrescu a participat luni a vizat prezentarea prioritatilor Presedintiei estone a Consiliului Uniunii Europene, pregatirea Consiliului European din 19-20 octombrie, precum si programarea legislativa a Comisiei Europene pana la finalul anului 2018.

In interventia sa, ministrul delegat a facut referire la reforma spatiului Schengen, precum si la politica de extindere a zonei euro, informeaza MAE. "Romania indeplineste de multi ani toate criteriile tehnice de aderare si poate contribui mai bine la reforma spatiului Schengen din interior. Cunoastem exigentele si ne asumam responsabilitatile si in privinta aderarii la zona euro, dar simtim nevoia unor clarificari referitoare la instituirea unui instrument de sprijin dedicat acestui obiectiv, enuntat de catre presedintele Comisiei Europene in discursul sau despre starea Uniunii", a afirmat Victor Negrescu.

De asemenea, in marja reuniunii Consiliului Afaceri Generale, ministrii pentru afaceri europene din statele membre au avut un schimb de opinii pe tema evolutiilor in plan european, precum si a prioritatilor urmarite in cadrul acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana.

"Sustinem abordarea Comisiei Europene cu privire la predictibilitatea si secventialitatea negocierilor si ne dorim incheierea unui acord care sa confere o protectie adecvata cetatenilor europeni si care sa asigure respectarea angajamentelor financiare asumate de Marea Britanie ca membru al Uniunii Europene. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro