Negocierile dintre PSD si UDMR au picat. Proiectul privind instituirea zilei de 15 martie ca sarbatoare a comunitatii maghiare, retras de pe ordinea de zi a plenului, la propunerea PSD. Reactia Uniunii

Proiectul de lege privind declararea zilei de 15 martie ca sarbatoare a comunitatii maghiare din Romania a fost retras de pe ordinea de zi a plenului Senatului, a anuntat senatorul UDMR Cseke Attila, potrivit Agerpres. De asemenea, trei comisii comisii parlamentare din Camera Deputatilor au fost convocate de urgenta pentru a da un raport pentru proiectul de lege depus de UDMR, prin care se scade pragul pentru care se poate folosi limba materna intr-o localiatate - de la 20%, cat este in prezent, la 10%.

acum 37 luni (20 Jun 2017)

Proiectul de lege privind declararea zilei de 15 martie ca sarbatoare a comunitatii maghiare din Romania a fost retras de pe ordinea de zi a plenului Senatului, a anuntat senatorul UDMR Cseke Attila, potrivit Agerpres.

"S-a facut o propunere de catre grupul PSD, grupul UDMR a fost categoric impotriva, pentru ca termenele procedurale la mai multe proiecte legislative sunt expirate, adica noi trebuia sa dezbatem in plenul Senatului cateva proiecte legislative care au termen de depunere a proiectului expirat de o luna, o luna si jumatate. Ele au fost solicitate la retragere, iar in ceea ce priveste legea privind 15 martie, care are raport depus de catre Comisia de raportare si unde nu a fost un vot impotriva in comisii, si la acest proiect s-a solicitat retragerea de pe ordinea de zi. Citeste si: Seful PSD, Liviu Dragnea, a iesit la cumparat de voturi. Motiunea de cenzura, negociata si la pachet si la bucata. (...) Este o lege aproape identica, numai data si cateva notiuni sunt diferite fata de alte doua legi care sunt in vigoare de mai multi ani in Romania si care consacra ca si zi de sarbatoare ziua comunitatii tatare si ziua comunitatii rrome".

UDMR nu va vota motiune de cezura impotriva Guvenului

UDMR nu va vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, a anuntat marti senatorul Tanczos Barna, care a precizat ca atata timp cat toate negocierile au picat cu PSD, UDMR nu are de ce sa intre in "cearta interna" a social democratilor. De asemenea, trei comisii comisii parlamentare din Camera Deputatilor au fost convocate de urgenta pentru a da un raport pentru proiectul de lege depus de UDMR, prin care se scade pragul pentru care se poate folosi limba materna intr-o localiatate - de la 20%, cat este in prezent, la 10%. Faptul ca pe Tariceanu si Dragnea i-a dus capul a statueze ziua de 15 martie este ca si cum iti iei propria istorie si o arunci intr-o buda. Asta au facut acesti ticalosi

Fostul presedinte al Romaniei si li... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro