Neglijenta la o maternitate din Iasi: bebelus mort si mama lasata in agonie. Toti medicii si asistentele de garda au fugit o noapte din spital

Neglijenta la o maternitate din Iasi: bebelus mort si mama lasata in agonie. Toti medicii si asistentele de garda au fugit o noapte din spital

Constantin si Ioana Ciobanu, la putin timp dupa tragedie FOTO captura Tele M Barbatul a cerut la 112 o ambulanta care sa-i transporte la alt spital, insa cei de la urgente i-au transmis ca regulamentele interzic interventia fara aprobare la o unitate medicala unde se presupune ca exista personal medical. Pentru 1000 de euro ar fi intrerupt o sarcina de patru luni si jumatate Doctoritele iesene care fac avorturi ilegale, cercetate de Colegiul Medicilor Medicii care fac avorturi ilegale de la Iasi au mai primit o reclamatie la Parchet

acum 57 luni (12 Sep 2014)

Insarcinata in luna a 9-a, tanara a facut o ecografie de rutina in dimineata zilei de 8 septembrie. Simona Niculescu, i-a spus ca nu sunt probleme cu fatul, ca are o dilatatie de 3 centimetri si ca trebuie sa se interneze la maternitate pentru ca i se apropie sorocul. Sotul tinerei spune ca a stat cu ea in spital de la ora 10.00 pana la ora 20.00, cand a plecat acasa. La ora 23.00 a fost sunat de sotia panicata.

"Sotia mea nu profeseaza, dar are studii ca asistent medical generalist si a observat ca are probleme. Am venit de urgenta, dar in spital nu era niciun medic de garda, niciun asistent pe holurile spitalului. Am intrat in sala de travaliu, unde a fost sotia mea ingrijita de o infirmiera, care m-a dat afara din sala si nu mi-a raspuns daca este sau nu medic de garda. Nu am dat de vreo urma de personal. Operatorii mi-au spus ca sunt intr-o unitate spitaliceasca, lucru pe care il stiam, si nu mi s-a tri-mis niciun echipaj de politie.

Constantin si Ioana Ciobanu, la putin timp dupa tragedie FOTO captura Tele M

Barbatul a cerut la 112 o ambulanta care sa-i transporte la alt spital, insa cei de la urgente i-au transmis ca regulamentele interzic interventia fara aprobare la o unitate medicala unde se presupune ca exista personal medical.

Dupa opt ore de cosmar, la ora 7.00, in dimineata zilei de 9 septembrie, femeia a intrat in operatie, dupa ce spitalul a inceput sa se populeze cu personal medical. Fatul era mort, iar Constantin Ciobanu spune ca sotia sa a fost salvata de la moarte de interventia medicului anestezist.

Sotul mai spune ca unul dintre medicii de garda, Doina Iancu, a venit la ora 7.00 dimineata la spital cu taxiul. In urma cu trei ani, reporterii "Adevarul" au produs inregistrari audio care probau ca Doina Iancu lucra la o clinica ginecologica particulara unde se practicau avorturi ilegale, facute dupa limita de 14 saptamani, pentru tarife de 1.000 de euro.

Barbatul a facut deja plange... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro