Navodari, obligata de CEDO sa devina groapa de gunoi a Europei

O firma cu patroni italieni a obtinut la Curtea Europeana a Drepturilor Omului dreptul de a construi o groapa de gunoi in localitate, dupa ce primaria si locuitorii s-au opus categoric. 63/CA/28.01.2010 a Curtii de Apel Constanta, in termen de trei luni de la data pronuntarii hotararii", se arata in actul pe care l-a primit administratia publica din Navodari de la Ministerul Afacerilor Externe. Am primit de la Ministerul Afacerilor Externe un document prin care ni se comunica solicitarea petentului Societatea Ecological Center SA, societatea cu care s-au judecat primarul Nicolae Matei si orasul Navodari, in legatura cu groapa de deseuri industriale pe care aceasta societate ar fi dorit sa o faca la Navodari, intr-unul din batalurile de la USAS.

acum 62 luni (23 Apr 2015)

O firma cu patroni italieni a obtinut la Curtea Europeana a Drepturilor Omului dreptul de a construi o groapa de gunoi in localitate, dupa ce primaria si locuitorii s-au opus categoric.

Primaria orasului Navodari a primit recent o adresa din partea Ministerului Afacerilor Externe prin care se cere, intr-o perioada de maximum trei luni de zile, semnarea autorizatiei de construire a depozitului de deseuri toxice. Mai precis, Societatea Ecological Center SA a castigat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) o hotarare definitiva prin care institutia de la malul marii este instiintata de acest lucru.

"Prin hotararea sa din 17 martie 2015, CEDO a constatat ca autoritatile nationale nu au depus suficiente eforturi pentru a asigura executarea deplina si intr-un termen rezonabil a titlului executoriu convocat de reclamanta. 63/CA/28.01.2010 a Curtii de Apel Constanta, in termen de trei luni de la data pronuntarii hotararii", se arata in actul pe care l-a primit administratia publica din Navodari de la Ministerul Afacerilor Externe.

"Nu voi semna o astfel de autorizatie"

Vestea a cazut ca un trasnet asupra administatiei locale, dar si asupra societatii civile navodarene, care nu doreste sub nici o forma construirea acestui depozit. Centrul de gospodarie deseuri industriale ar urma sa fie construit pe ruinele USAS (fosta Uzina de Superfosfati si Acid Sulfuric). Am primit de la Ministerul Afacerilor Externe un document prin care ni se comunica solicitarea petentului Societatea Ecological Center SA, societatea cu care s-au judecat primarul Nicolae Matei si orasul Navodari, in legatura cu groapa de deseuri industriale pe care aceasta societate ar fi dorit sa o faca la Navodari, intr-unul din batalurile de la USAS. Sunt instiintat ca era un dosar pe rol, dosar cerut de Ecological Center la CEDO, care s-a judecat intr-un timp foarte scurt din punctul meu de vedere", a spus viceprimarul orasului Navodari, Florin Chelaru. Pentru mine este ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro