NATO ia masuri pentru a contracara amenintarea rusa

NATO ia masuri pentru a contracara amenintarea rusa

Forta de Reactie rapida Va fi creata o Grupare Multinationala de Forte cu un Nivel de Reactie Foarte Ridicat (VHRJTF), care va putea fi dislocata in cateva zile, pentru a raspunde provocarilor ce apar, in special la periferia teritoriului NATO.

acum 105 luni (8 Sep 2014)

Summitul NATO s-a incheiat cu decizii cruciale pentru securitatea transatlantica, privind criza ucraineana,pericolul jihadist din Siria si Irak si retragerea din Afganistan.

Aliatii au adoptat un plan de actiune pentru cresterea nivelului de reactie, raspunzand provocarilor Rusiei, dar si riscurilor din vecinatatea sudica, din Orientul Mijlociu si Nordul Africii. Planul intareste apararea colectiva a NATO, dar si capacitatea de management al crizelor. Masurile de asigurare includ prezenta si activitate militara semnificativa continue, aeriene, terestre si maritime in partea estica a Aliantei, ambele pe baza rotationala.

Forta de Reactie rapida

Va fi creata o Grupare Multinationala de Forte cu un Nivel de Reactie Foarte Ridicat (VHRJTF), care va putea fi dislocata in cateva zile, pentru a raspunde provocarilor ce apar, in special la periferia teritoriului NATO. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro