NATO a aprobat crearea unei noi structuri militare pentru Europa de Est, inclusiv pentru Romania

In replica, Ministerul rus de Externe a transmis ca Rusia nu reprezinta o amenintare de tip real pentru Alianta Nord-Atlantica, denuntand consolidarea prezentei militare NATO in Europa de Est si avertizand ca Moscova intentioneaza sa adopte masuri simetrice. Presedintia Statelor Unite va solicita un buget militar de 3,4 miliarde de dolari destinat Europei de Est in anul 2017, comparativ cu fondurile de 789 de milioane de dolari alocate in prezent.

acum 97 luni (10 Feb 2016)

Ministrii Apararii ai statelor NATO, reuniti la Bruxelles, au aprobat crearea unei noi forte multinationale pentru protejarea tarilor expuse amenintarilor Rusiei, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, citat de Mediafax.

Noua forta va fi multinationala, pentru a transmite clar semnalul ca un atac impotriva unui aliat va fi un atac impotriva tuturor aliatilor si ca intreaga Alianta va rispota

, a declarat Jens Stoltenberg, miercuri seara, conform site-ului agentiei Associated Press.

Potrivit unor surse diplomatice citate de agentiile Reuters si AFP, Alianta Nord-Atlantica ar putea trimite cate 1.000 de militari in Romania, Bulgaria, Polonia, Lituania, Letonia si Estonia. Noul contingent va fi sustinut de forta de reactie rapida, care are 40.000 de membri, cu mijloace aeriene, navale si unitati speciale, noteaza Mediafax.

Miercuri dimineata, Stoltenberg a anuntat ca Alianta Nord-Atlantica a decis suplimentarea prezentei militare in zona Marii Negre, inclusiv prin stationarea unor avioane de recunoastere Awacs in Romania, Bulgaria si Turcia.

In replica, Ministerul rus de Externe a transmis ca Rusia nu reprezinta o amenintare de tip real pentru Alianta Nord-Atlantica, denuntand consolidarea prezentei militare NATO in Europa de Est si avertizand ca Moscova intentioneaza sa adopte masuri simetrice.

Administratia Barack Obama a anuntat saptamana trecuta intentia de a suplimenta substantial capacitatile militare in state NATO din Europa Centrala si de Est, in scopul contracararii agresivitatii Rusiei, fonduri destinate acestui plan fiind prevazute in bugetul din 2017. Presedintia Statelor Unite va solicita un buget militar de 3,4 miliarde de dolari destinat Europei de Est in anul 2017, comparativ cu fondurile de 789 de milioane de dolari alocate in prezent. Pentagonul ar urma sa utilizeze fondurile pentru suplimentarea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro