Nationalismul de campanie: Politicienii care viseaza la fotoliile de parlamentari mizeaza pe romanism si lanseaza teorii despre Soros ca sa castige voturi

Citește și opinia Sabinei Fati pe această temă: Rețeaua Soros:"Romania in pericol" Romania este o excepție a regiunii in care se află: are un președinte de origine germană, are cea mai puternică instituție anticorupție din zonă, condusă de o femeie care și-a păstrat numele cu rezonanțe maghiare al fostului soț, in fruntea Serviciului Roman de Informații se află Eduard Hellvig, iar prim-ministrul Dacian Cioloș e căsătorit cu o franțuzoaică și aproape că și-a petrecut cea mai mare parte a vieții in afara țării ... Soros, temă de campanie In aceste condiții, nu este de mirare că una din temele principale de campanie a devenit George Soros, sau mai exact presupusele finanțări acordate de acesta unor entități din Romania.

acum 30 luni (2 Dec 2016)

Contextul intern este legat de lipsa soluțiilor economice sustenabile.

Limbajul acestei campanii electorale conține fraze demne de un Corneliu Vadim Tudor, iar partide precum PRU și PSD reiau teme conspiraționiste legate de influența ocultă a miliardarului George Soros, exact ca la inceputul anilor ’90.

Citește și opinia Sabinei Fati pe această temă: Rețeaua Soros:"Romania in pericol"

Romania este o excepție a regiunii in care se află: are un președinte de origine germană, are cea mai puternică instituție anticorupție din zonă, condusă de o femeie care și-a păstrat numele cu rezonanțe maghiare al fostului soț, in fruntea Serviciului Roman de Informații se află Eduard Hellvig, iar prim-ministrul Dacian Cioloș e căsătorit cu o franțuzoaică și aproape că și-a petrecut cea mai mare parte a vieții in afara țării ...

PSD are drept slogan "Indrăzneşte să crezi in Romania", după ce la prezidențialele din 2014 social-democrații apelaseră la "Mandri că suntem romani". Una din liniile de atac a PSD este acuzația că guvernul tehnocrat ar fi controlat de la Bruxelles. Cei care sunt acum nu guvernează pentru dumneavoastră, ci pentru cei de dinafară, să-i laude la Bruxelles, să-i laude Comisia Europeană sau alții", a comentat fostul premier Victor Ponta. La randul său, Rovana Plumb a vorbit despre "grupul de fanarioți de la Bruxelles condus de Cioloș.

"Noi vrem un prim-ministru ales de romani, nu trimis de la Bruxelles", a ieșit la atac și primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Soros, temă de campanie

In aceste condiții, nu este de mirare că una din temele principale de campanie a devenit George Soros, sau mai exact presupusele finanțări acordate de acesta unor entități din Romania.

Propaganda PSD a pus accentul pe faptul că atat Guvernul Cioloș, cat și USR ar fi controlate de miliardarul american, prin declarații făcute de Victo... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro