Nationala masculina de handbal cauta redresarea cu un selectioner spaniol. Incep preliminariile pentru CE 2018

Nationala masculina de handbal cauta redresarea cu un selectioner spaniol. Incep preliminariile pentru CE 2018

Lotul convocat de noul antrenor Xavi Pascual pentru aceste doua meciuri este format din 19 jucatori - de la cluburile din tara (Potaissa Turda, vicecampioana CSM Bucuresti si Dinamo, campioana en titre), dar si sase stranieri: Mihai Popescu - St. Raphael (Franta), Vali Ghionea - Wisla Plock (Polonia), Ionut Ramba - TVB Lemgo (Germania), Alexandru Csepreghi - Creteil (Franta), Marius Sadoveac - Tremblay (Franta), Bogdan Criciotoiu - Bergischer (Germania).

acum 77 luni (2 Nov 2016)

Dupa modelul nationalei feminine, care a aratat o alta fata sub conducerea suedezului Tomas Ryde (intre timp i-a lasat locul spaniolului Martin Ambros) si echipa de baieti a intrat pe mana unul selectioner strain. Si nu unul oarecare, pentru ca este vorba despre Xavier Pascual, care in paralel antreneaza si FC Barcelona, cel mai titrat club din istoria handbalului masculin. Fata de fete, situatia este considerabil schimbata, pentru ca handbalul baietilor se zbate de mult timp in mediocritate. Din 1997, nationala n-a mai fost decat la doua turnee finale, CM 2009 (locul 15) si CM 2011 (locul 19), in rest lipsind cu desavarsire de la orice competitie mare. A adus un selectioner de talie mondiala, pe spaniolul Xavier Pascual, care din 2009 conduce FC Barcelona, castigand de doua ori Liga Campionilor si jucand de alte doua ori finala competitiei. Obiectivul lui Pascual este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, dar si elaborarea si implementarea unei strategii unitare de dezvoltare a handbalului masculin romanesc. Spaniolul este doctor in teorie sportiva si preda de ani buni si la Universitatea din Barcelona. Vineri dimineata, la Sala Polivalenta din Cluj Napoca, Xavier Pascual se va intalni cu studentii Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Babes Bolyai.

Debut cu Belarus

Pascual va debuta azi, de la ora 18.00 (TVR 2) in meciul de la Minsk, Belarus- Romania, contand pentru preliminariile Campionatului European din 2018. Duminica, 6 noiembrie, de la ora 20.00, la Cluj Napoca, urmeaza meciul Romania - Polonia.

Lotul convocat de noul antrenor Xavi Pascual pentru aceste doua meciuri este format din 19 jucatori - de la cluburile din tara (Potaissa Turda, vicecampioana CSM Bucuresti si Dinamo, campioana en titre), dar si sase stranieri: Mihai Popescu - St. Raphael (Franta), Vali Ghionea - Wisla Plock (Polonia), Ionut Ramba - TVB Lemgo (Germania), Alexandru Csepreghi - Cr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro