Nastassja Kinski, special guest star la TIFF

A debutat intr-un film de Wenders, "The Wrong Move" (1975), iar la numai 17 ani era deja partenera de ecran a lui Marcello Mastroianni ("Stay as You Are", 1978) si devenea celebra cu rolul din "Tess" (1979), o ecranizare dupa Thomas Hardy in regia lui Roman Polanski, care i-a adus Globul de Aur si o nominalizare la César. A debutat intr-un film de Wenders, "The Wrong Move" (1975), iar la numai 17 ani era deja partenera de ecran a lui Marcello Mastroianni ("Stay as You Are", 1978) si devenea celebra cu rolul din "Tess" (1979), o ecranizare dupa Thomas Hardy in regia lui Roman Polanski, care i-a adus Globul de Aur si o nominalizare la César.

acum 106 luni (18 May 2015)

Actrita Nastassja Kinski, sex simbol al marelui ecran, vine pentru prima data in Romania ca invitat special al Festivalului International de Film Transilvania. Actrita iconica a anilor ’70, Nastassja Kinski a jucat in peste 60 de filme si a colaborat cu cei mai mari regizori ai lumii.

Ea se va intalni cu publicul din Cluj la proiectia speciala a filmului "Paris, Texas" ( laureat cu Palme d’Or), pe 3 iunie, de la 20.30, la Casa de Cultura a Studentilor, si va sustine un masterclass in cadrul Transilvania Talent Lab, pe 5 iunie, de la ora 12.00. La Gala de inchidere din 6 iunie, de la Teatrul National din Cluj, actrita va primi Premiul Special TIFF pentru Contributia adusa cinematografiei mondiale. A debutat intr-un film de Wenders, "The Wrong Move" (1975), iar la numai 17 ani era deja partenera de ecran a lui Marcello Mastroianni ("Stay as You Are", 1978) si devenea celebra cu rolul din "Tess" (1979), o ecranizare dupa Thomas Hardy in regia lui Roman Polanski, care i-a adus Globul de Aur si o nominalizare la César. La scurt timp dupa filmari, Kinski a pozat pentru un poster de Richard Avedon: fotografia ei nud, cu un piton urias infasurandu-i corpul, a facut inconjurul lumii.

Au urmat roluri importante in "One from the Heart" (1982), thriller erotic al lui Paul Schrader - "Cat People" (1982), cu Malcolm McDowell, "Exposed" (1983), alaturi de Rudolf Nureyev si Harvey Keitel, "Unfaithfully Yours "(1984), unde coleg de platou i-a fost Dudley Moore, "The Hotel New Hampshire" (1984), cu Jodie Foster, sau "Maria’s Lovers" (1984), de Andrei Koncealovski. "Paris, Texas" este o capodopera fara varsta, in care un barbat - Harry Dean Stanton - iese din desertul din sudul Texas-ului si se strecoara inapoi in vietile oamenilor pe care i-a abandonat cu ani in urma. "Forta Nastassiei Kinski ca actrita sta in talentul ei special de a sugera zone din viata ei interioara la care publicul nu va avea niciodata acces. Putini actori sunt capabili sa fie atat de pr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro