Nascuti pentru alocatii. Drama copiilor care ajung sclavii propriilor parinti

Nascuti pentru alocatii. Drama copiilor care ajung sclavii propriilor parinti

Familia era monitorizata de asistenti sociali inca din anul 2008, insa cu toate acestea parintii nu au facut niciun efort pentru a asigura un minimum de trai copiilor, ba din contra minorii erau folositi precum niste sclavi, obligati sa munceasca de la varste foarte mici la stani sau cu ziua prin sat pentru a face rost de bani pe care, de cele mai multe ori, parintii ii cheltuie pe alcool. Fetita de 11 ani era cea care se ocupa de fratii mai mici, dar si de bunicii care au aproape 80 de ani si, potrivit asistentilor sociali, nu reusesc sa-si mai poarte singuri de grija.

acum 77 luni (9 Jan 2018)

Minorii proveniti din familii care traiesc in saracie si promiscuitate au fost scosi din familie in baza ordonantelor presedintiale emise de judecatorii Tribunalului Vaslui si plasati in grija unor asistenti maternali profesionisi.

Cazurile, ajunse in atentia Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui in urma sesizarii serviciilor sociale din cadrul primariilor sau a unor cetateni simpli, scot la iveala dramele ale unor copii care pentru parinti nu reprezinta decat o sursa de venit prin prisma alocatiilor si ajutoarelor ce le primesc de la stat in numele lor. Sau sunt obligati sa munceasca de la varste foarte mici pentru a face rost de bani, cheltuiti tot de parinti, de cele mai multe ori pe bauturi alcoolice.

Cinci copii cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani, dintr-un sat dintr-o familie din zona Barladului, au fost scosi din familie la cererea Protectiei Copilului, alti doi frati 13 si 15 ani, fiind dati in urmarire la Politie, pentru ca nu au fost gasiti la domiciliu, parintii invocand ca "sunt la munca".

Familia era monitorizata de asistenti sociali inca din anul 2008, insa cu toate acestea parintii nu au facut niciun efort pentru a asigura un minimum de trai copiilor, ba din contra minorii erau folositi precum niste sclavi, obligati sa munceasca de la varste foarte mici la stani sau cu ziua prin sat pentru a face rost de bani pe care, de cele mai multe ori, parintii ii cheltuie pe alcool.

Conditii de trai medievale

Conditiile de trai a celor sapte copii si parintii lor sunt degradante. Ba mai mult acestia au amenintat ca sinuciderea dar si cu agresarea asistentilor sociali, "constienti fiind ca separarea copiilor de familie atrage automat si neincasarea alocatiilor de stat ale acestora, deci absenta resursei financiare", explica reprezentantii DGASPC.

Cap de familie la 11 ani

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro