NASA va lansa o misiune catre Alpha Centauri cu ocazia sarbatoririi centenarului aselenizarii

NASA va lansa o misiune catre Alpha Centauri cu ocazia sarbatoririi centenarului aselenizarii

Anul 2069 reprezinta termenul limita setat de NASA pentru debutul misiunii sale, una pentru care tehnologia necesara nu este nici macar disponibila la momentul actual.

acum 71 luni (28 Dec 2017)

Anul 2069 reprezinta termenul limita setat de NASA pentru debutul misiunii sale, una pentru care tehnologia necesara nu este nici macar disponibila la momentul actual. Ea va fi dezvoltata pe parcursul deceniilor viitoare si va fi folosita pentru ghidarea prin spatiul interstelar a unei sonde fara personal uman la bord.

Proiectul nu are nici macar un nume atribuit in momentul de fata, si se afla in stadiul sau cel mai timpuriu. Insa acesta se va intampla, cu conditia ca el sa fie fezabil la data mentionata mai sus, peste 42 de ani. Prezentarea misiunii a avut loc la o conferinta de geofizica din New Orleans. In clipa de fata, tehnologia permite deplasarea unei nave la o zecime din viteza luminii, asta insemnand ca sondei respective i-ar lua 44 de ani sa ajunga in sistemul solar Alpha Centauri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro