NASA pregateste cultivarea de cartofi pe Marte

NASA pregateste cultivarea de cartofi pe Marte

O echipa de cercetatori de la Centrul International de Cartofi (CIP) si NASA vor sa creasca cartofi pe Marte, pentru a incerca teoria din film.

acum 93 luni (23 Dec 2015)

O echipa de cercetatori de la Centrul International de Cartofi (CIP) si NASA vor sa creasca cartofi pe Marte, pentru a incerca teoria din film. Daca exista o formula magica, are potentialul de a salva milioane de vieti.

"Cum putem invata mai multe despre schimbarile climatice, daca nu prin cultivarea recoltelor pe o planeta care a murit acum doua miliarde de ani?", a spus Joel Ranck, de la CIP.

"Avem nevoie ca oamenii sa inteleaga ca daca putem creste cartofi in conditiile extreme de pe Marte, putem salva vieti pe Pamant", a mai spus el. Un lucru trebuie stiut, totusi: inca nu se aventureaza nimeni sa creasca cartofi chiar pe Marte, ci intr-un laborator care simuleaza aproape exact conditiile de acolo. Partea buna e ca dioxidul de carbon accelereaza cresterea, dar pana la asigurarea hranei pentru primii locuitori de pe Marte, prioritatea sunt cei 842 de milioane de oameni afectati de foamete. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro