N-ai bani de rata? Plateste o cautiune cat ratele pe doi ani si nu pierzi casa

Un judecator din Buzau a stabilit o cautiune de 21.000 de lei pentru ca o familie cu un singur venit si care are un copil de noua ani sa nu fie data afara din locuinta, oprindu-se astfel procedura de executare silita. Intrebat daca este dispus sa-si dea demisia in cazul in care solutia propusa de Guvern nu va reprezenta un ajutor real pentru clientii bancilor cu probleme, Valcov a afirmat ca nu vede de ce trebuie sa paraseasca -postul de ministru al Finantelor daca nu se rezolva o problema monetara a -Romaniei, in conditiile in care el se ocupa de politica fiscal-bugetara.

acum 59 luni (10 Feb 2015)

Pentru prima data un ministru cere BNR sa se implice in rezolvarea situatiei persoanelor care au credite in franci elvetieni, aratand voalat ca, in cazul in care refuza sa o faca, guvernatorul Mugur Isarescu trebuie sa-si dea demisia.

Un judecator din Buzau a stabilit o cautiune de 21.000 de lei pentru ca o familie cu un singur venit si care are un copil de noua ani sa nu fie data afara din locuinta, oprindu-se astfel procedura de executare silita. Insa, cum suma este de 26 de ori mai mare decat venitul lunar, familia Naghi asteapta in fiecare zi, cu sufletul la gura, sa fie aruncata pe drumuri. Asta dupa ce, in urma cu sapte ani, Mariana Naghi si sotul sau au luat un credit bancar in valoare de 55.700 de franci elvetieni, la acel moment francul avand un curs de 2 lei. Imprumutul a fost facut pe o perioada de 16 ani, iar cu banii de la banca si cu cei primiti in urma vanzarii unei garsoniere familia si-a cumparat un apartament cu doua camere.

"Cand am vazut ca nu mai putem plati, ne-am dus la banca sa negociem, poate gasim o solutie, pentru ca noi suntem de buna-credinta si vrem sa ne achitam de obligatii. Ne-au zis ca poate gasim sa vindem ceva al parintilor de la tara, o caruta, vaci, cai, mi-au cerut sa vand haina de pe tatal meu", a declarat, pentru Mediafax, Mariana Naghi. Marius Gheorghe din Ploiesti, care a lucrat in domeniul bancar, spune ca a fost concediat dupa ce reprezentantii bancii la care are un credit in franci elvetieni l-au sunat in mod repetat la serviciu si i-au pus poprire pe salariu, in conditiile in care nu a mai putut plati ratele din cauza intaririi monedei elvetiene. BNR ar trebui sa se implice "mult mai mult" in rezolvarea situatiei persoanelor care au credite in franci elvetieni, intrucat detine mijloacele prin care sa se impuna, si sa vina cu solutii suplimentare dupa discutii cu bancile, a declarat, duminica, intr-o emisiune televizata, ministrul Finantelor, Darius Valcov. Cred si mi-as dori sa vad Banca Nationala impl... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro