MUZEUL VIU: Casele muzeului satului bucovinean Horodnic de Sus vor fi locuite de angajati

MUZEUL VIU: Casele muzeului satului bucovinean Horodnic de Sus vor fi locuite de angajati

"Sunt foarte multi oameni inimosi care au dorit sa marcheze aici aceasta spiritualitate plecand de la Stefan cel Mare de la Putna, mergand pana la Milisauti in vale, de la Fratauti pana la Sucevita si iata ca, timp de doua zile, capitala Moldovei lui Stefan cel Mare este aici, la Horodnic de Sus.(...) Vreau sa va ganditi la ceea ce inseamna statul Moldovei, la ceea ce inseamna Stefan cel Mare, vrednicia lui, cel care a cladit aici un simbol si o tara frumoasa pe care noi astazi avem obligatia sa o ducem mai departe", a spus Nechifor in deschiderea festivalului.

acum 82 luni (22 Sep 2014)

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, a anuntat la Festivalul "Traditii si legende bucovinene", care se desfasoara sambata si duminica la Horodnic de Sus, ca in aceasta zona va fi construit un muzeu viu al satului bucovinean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus ca pe langa gospodarii traditionale ce vor fi aduse din localitatile din zona in acest muzeu al satului bucovinean, in locatie va fi montata si o biserica din lemn, dar ca vor fi si alte elemente care tin de viata de zi cu zi a localnicilor.

Nechifor a mai declarat ca impreuna cu Muzeul Bucovinei si cu primarii din zona s-a inceput identificarea caselor disponibile pentru a fi aduse in acest muzeu, dar si modul in care vor putea fi angajate familiile care vor locui in aceste gospodarii.

El a adaugat ca familiile care vor locui in aceste case vor produce si expune la vanzare obiecte de artizanat, dar in acelasi timp, turistii vor putea manca preparate traditionale gatite in gospodarie sau vor putea gusta bauturi produse in casa.

La Horodnic de Sus, un numar de 28 de primarii din zona, asociate in GAL Sucevita - Putna si GAL Tinutul Bucovinei, au organizat, sambata si duminica, Festivalul "Traditii si legende bucovinene", care a inceput cu o sceneta istorica "Stefane, Maria Ta", dar si cu diverse grupuri si ansambluri folclorice locale care au prezentat atat jocuri si cantece, precum si traditii locale.

"Sunt foarte multi oameni inimosi care au dorit sa marcheze aici aceasta spiritualitate plecand de la Stefan cel Mare de la Putna, mergand pana la Milisauti in vale, de la Fratauti pana la Sucevita si iata ca, timp de doua zile, capitala Moldovei lui Stefan cel Mare este aici, la Horodnic de Sus.(...) Vreau sa va ganditi la ceea ce inseamna statul Moldovei, la ceea ce inseamna Stefan cel Mare, vrednicia lui, cel care a cladit aici un simbol si o tara frumoasa pe care noi astazi avem obligatia sa o ducem mai departe", a spus Nechifor in desch... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro