Muzeul din Romania in care vizitatorii sunt intampinati de imparatul roman Caracalla

Muzeul din Romania in care vizitatorii sunt intampinati de imparatul roman Caracalla

Imparatul roman Marcul Aurelius Antoninus (Caracalla) "reincarnat" intr-un asistent virtual ofera celor care trec pragul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau posibilitatea de a se familiariza cu expozitiile si colectiile pe care le vor descoperi aici.

acum 47 luni (26 May 2017)

Imparatul roman Marcul Aurelius Antoninus (Caracalla) "reincarnat" intr-un asistent virtual ofera celor care trec pragul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau posibilitatea de a se familiariza cu expozitiile si colectiile pe care le vor descoperi aici. De asemenea, ii invita sa faca o calatorie in trecut, vorbindu-le despre istoria cladirii ridicate in secolul al XIX-a si care care gazduieste institutia de cultura incepand din anul 1971. Este o solutie foarte buna si pentru ca atrage atentia, dar si pentru ca poate sa ofere, pana se organizeaza grupul pentru vizitare, cateva informatii strict despre ceea ce urmeaza sa vada vizitatorul in expozitia noastra", ne-a declarat Corina Bejinariu, directorul Muzeului Judetean Zalau. Potrivit spuselor sale, ghidul virtual face o prezentare pe scurt, atat in limba romana, cat si in engleza, a segmentelor expozitionale, subliniind ca noul concept al institutiei se bazeaza pe istoria locala, dar si a celor mai reprezentantive elemente de patrimoniu pe care turistii pot sa le vada in Salaj: "Reprezinta o formula buna pentru a familiariza turistii sau grupurile de excursionisti cu ceea ce mai pot sa vada in judet sau ceea ce are reprezentativ din punct de vedere cultural judetul nostru".

Cum era de asteptat, cei mai incantati de varianta virtuala a lui Caracalla sunt cei mai mici dintre vizitatori, fascinati ca il pot vedea si auzi pe imparatul roman, insa nu il pot atinge.

Muzeul de la Zalau se numara printre putinele institutii de profil din tara care au optat pentru o astfel de solutie multimedia pentru a pune in valoare expozitiile si a le aduce mai aproape de public. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro