Muzeul de Istorie din Capitala se va inchide pe o perioada de cinci ani. Care este motivul

"Vom organiza noi spaţii de depozitare, suntem in discuţii pentru a obţine aceste spaţii, avem nevoie de o suprafaţă foarte mare, circa 11.000 de metri pătraţi, care trebuiesc amenajaţi conform prevederilor normelor de conservare şi de asigurare a securităţii, şi pentru perioada pană in 2018 am solicitat şi un spaţiu pentru organizarea de expoziţii, in aşa fel incat activitatea muzeului să nu se intrerupă şi publicul să nu uite că există un Muzeul Naţional de Istorie a Romaniei", a declarat Ernest Oberländer-Tarnoveanu. Printre obiectele de patrimoniu de la Muzeul Naţional de Istorie a Romaniei se numără brăţări dacice regale de aur, monede de aur de tip Koson, monede de tip Koson din argint, umbo de scuturi de paradă regale dacice din fier, decorate cu reprezentări de animale reale şi fantastice, monede greceşti de aur de tip Lysimachos, emise in secolele II-I i.e.n, la Tomis şi Kallatis, un depozit de unelte şi arme de fier, precum şi monede de argint şi bronz.

acum 56 luni (28 Jul 2015)

Muzeul Național de Istorie din București se va inchide pe o perioadă de cinci ani, intrucat instituția va intra intrucat va intra intr-un proces de reabilitare.

"Vom organiza noi spaţii de depozitare, suntem in discuţii pentru a obţine aceste spaţii, avem nevoie de o suprafaţă foarte mare, circa 11.000 de metri pătraţi, care trebuiesc amenajaţi conform prevederilor normelor de conservare şi de asigurare a securităţii, şi pentru perioada pană in 2018 am solicitat şi un spaţiu pentru organizarea de expoziţii, in aşa fel incat activitatea muzeului să nu se intrerupă şi publicul să nu uite că există un Muzeul Naţional de Istorie a Romaniei", a declarat Ernest Oberländer-Tarnoveanu. "Sunt hale foarte mari, uşor de amenajat şi relativ ieftin, faţă de altele, şi care prezintă şi multe alte avantaje in ceea ce priveşte asigurarea securităţii", a completat Ernest Oberländer-Tarnoveanu.

In decembrie 2014, bugetul pe anul 2015 al Ministerului Culturii (MC) a primit o suplimentare de 1 milion de lei pentru inceperea lucrărilor de reabilitare la Muzeul Naţional de Istoriei a Romaniei.

In iunie 2014, reprezentanţii Ministerului Culturii declarau că Muzeul Naţional de Istorie a Romaniei (MNIR) din Bucureşti are nevoie de peste 27 de milioane de euro pentru lucrările de consolidare şi restaurare, patrimoniul acestuia urmand să fie mutat, cel mai probabil, la Casa Presei.

Ministerul Culturii preciza la momentul respectiv că "o viitoare investiţie in consolidarea şi reabilitarea clădirii-monument istoric a Muzeului Naţional de Istorie a Romaniei (MNIR) presupune parcurgerea mai multor etape, intre care prioritară ar fi refacerea proiectului, iar cea mai importantă şi dificilă este asigurarea fondurilor bugetare suficiente unei astfel de restaurări".

"Din estimările făcute de către Ministerul Culturii in baza analizei documentaţiei de specialitate, reiese un total necesar pentr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro